14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorel si Simina impodobesc casele celor cu bani

Viorel si Simina impodobesc casele celor cu bani

Celor aflati in trecere pe drumul ce duce spre Bala le sare in ochi, de departe, o casa de culoare rozalie, „impodobita“ cu ornamente din ciment alb. Caluti cu aripi, lebede, lei fiorosi, coloane sint insirate, ca la o expozitie de arta, pe terasa casei familiei Lupoiu.

Viorel si Simina s-au apucat de afacerea cu ornamente turnate dupa ce au calatorit mai multi ani prin strainatate. Ca sa nu vina cu mina goala, cei doi s-au intors cu tipare si s-au pus pe treaba. Din mina lor ies acum obiecte pe care cei cu dare de mina le achizitioneaza si isi impodobesc cu ele locuintele.

Simina se codeste sa spuna prea multe despre pasiunea ei si a sotului, mai ales ca acesta nu era acasa: „A fost ideea sotului meu, care a vazut asa ceva cind am fost in Iugoslavia, in Italia si Germania. A adus tipare, pentru ca asa ceva am lucrat acolo. De trei ani facem asta si ne place. Daca o faci cu placere, iti iese un lucru frumos. Se cumpara ciment, nisip, criblura si se toarna compozitia in tipare. Apoi, dupa citeva ore, obiectul respectiv e gata“.

Ideea expozitiei pe casa a fost tot a sotului, „pentru ca asa a vazut la sirbi“. Cei doi nu au mai angajat pe nimeni sa-i ajute si lucreaza numai la comanda clientului.

Tiganii se numara printre cei mai importanti clienti, deoarece ei prefera sa-si impodobeasca palatele cu tot felul de ornamente. Viorel aduce materia prima si tot el se ocupa de turnatul in forme. „Obiectele sint si pentru scarile interioare, dar si pentru fatada casei sau pentru intrare. Cele mai multe comenzi le-am avut pentru lei si pentru coloane“, a spus Simina.

Pentru viitor, cei doi au planuri mari. Vor sa se extinda cu afacerea spre Severin, „pentru ca nu prea sint multi cei care vad lucrarile noastre, aici“. S-au gindit sa participe si la tirgurile nationale care se vor organiza, pentru a mari productia. Pina cind afacerea se va dezvolta, numarul calutilor si al leilor de pe terasa casei va creste, cu siguranta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS