19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSperanta pilpiie intr-o inima de copil

Speranta pilpiie intr-o inima de copil

Andrei, din Craiova, in virsta de 12 ani, este un baietel cuminte si trist, care, de aproape opt ani, sufera de o boala rara si grea. Aceasta se agraveaza de la o zi la alta, punindu-i in pericol viata. Neputincioasa, inima lui Andrei Teslovanu abia mai bate intr-un corp firav care a crescut pe culoarele spitalelor si pentru care copilaria s-a incheiat o data cu descoperirea maladiei.

Au urmat luni de spitalizare, analize si tratamente. Ca sa nu ii oboseasca inima bolnava, copilul nu merge la scoala, nu se poate juca, nu se poate bucura. Orice emotie ii poate fi fatala, orice efort l-ar ucide. Viata lui este o trista trecere a timpului, in care nu are voie decit sa se plictiseasca. Si sa spere ca, intr-o zi, voia lui Dumnezeu il va face sanatos.

Investigatiile medicilor au dus la concluzia ca baietelul sufera de cardiomiopatie restrictiva, insuficienta cardiaca clasa II-III, de tip NYHA, HTP secundara, o boala nevindecabila, care se poate trata numai printr-un transplant.

Viata nepretuita, dar care costa bani…

Pina in prezent, familia Teslovanu a luptat cu boala lui Andrei; timpul se masoara cu totul altfel pentru o mama care vrea sa-si salveze copilul, iar tatal si Alexandru, fratele lui Andrei, incearca sa-i asigura copilului un regim de viata care sa ii dea puteri sa lupte cu boala. Medicii de la Clinica de cardiologie din Craiova, oameni cu suflet care stiu ca nimeni si nimic nu e mai presus de viata unui copil, au luat in grija lor inima bolnava a lui Andrei. Condamnat sa astepte pina cind se va gasi posibilitatea efectuarii unui transplant, riscind oricind ca inima sa cedeze, copilul mai are o sansa – o operatie complicata si costisitoare, care i-ar inlocui pericardul bolnav si ar forta cordul sa mai pompeze viata in trupul firav. Deja fiecare organ intern si fiecare parte a corpului au de suferit din cauza inimii bolnave. Mintea i-a ramas lucida, iar sufletul tinjeste dupa o viata normala. Exista, in lumea asta mare, clinici medicale unde Andrei s-ar putea face bine, de unde ar putea iesi daca nu insanatosit pe deplin, macar cu sansa unei vieti normale. Exista insa si un pret de platit, mult prea mare pentru veniturile modeste ale familiei Teslovanu. „Am batut pe la toate portile, am cerut ajutor pe unde am putut sa ajung; putini insa tin cont de suferinta unui copil. Numai cine are copii stie cit de greu e sa traiesti cu gindul ca miine poate fi prea tirziu pentru copilul tau.Exista posibilitatea ca el sa mearga in strainatate, numai ca noi nu avem nici macar bani de drum… Oricind poate aparea o inima pentru Andrei al meu, iar daca noi nu vom putea ajunge la timp…“, spune printre lacrimi Aurelia Teslovanu, mama lui Andrei.

In speranta ca oamenii nu vor ramine insensibili la suferinta unui copil de 12 ani, familia a deschis la BCR contul cu numarul 459005714301. Banii depusi acolo de dumneavoastra, cei care stiti ca viata nu are pret, i-ar usura lui Andrei asteptarea chinuitoare pina la transplant, l-ar ajuta sa nu uite sa zimbeasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS