10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Flash

Drumurile noastre costa vreo 20 de miliarde. Ca sa nu mai dea nimeni in gropile de pe drumurile din Dobretu – Olt, nu este nevoie decit de bani, ca bunavointa a fost. In urma cu citiva ani, a demarat un program de reabilitare a drumurilor din comuna, dar dupa licitatie a urmat o mare de praf. Tot dupa drumuri, pentru ca investitia ar costa vreo 20 de miliarde, dupa cum spune contabilul comunei. Si cine ar baga atitia bani in opt kilometri de brum betonat? Primaria nu poate, consiliul judetean n-are de unde!

Varza a la Dobretu. Satenii din Dobretu au descoperit o noua metoda de cultivare a verzei, pare-se eficace in gradinarit. Taranii care s-au apucat sa-si faca o casa si n-au ajuns decit la fundatie au inceput sa cultive varza tocmai pe locul unde ar fi trebuit sa se gaseasca podeaua. Nimic rau, daca varza-i sanatoasa si gustoasa. Altii cresc pe balcon muscate!

Poate vin bani de la FRDS. Comunitatea rurala saraca din satul Curtisoara, comuna Dobretu – Dolj, a depus un proiect pentru reabilitarea unui drum de exploatare la Fondul Roman de Dezvoltare Sociala. Taranii au mari sperante ca proiectul lor va fi aprobat, pina la proba contrarie.

Wiertgen, din nou in actiune. Masina minune care „scuipa“ asfalt din cel mai bun si mai durabil, pe numele ei Wiertgen, a ajuns si in comuna Radovan, dupa ce primaria s-a hotarit sa reabiliteze drumul dintre Radovan si Intorsura. Masina a „prestat“ doi kilometri de drum, dupa care a fost inlocuita cu un utilaj mai putin vedeta, cu care s-a efectuat restul lucrarii.

Angajatii Primariei din Piscu Vechi se pot juca pe calculator in retea. Angajatii Primariei din Piscu Vechi nu mai au dreptul sa se plinga de munca grea, de cind activitatea le-a fost cu mult usurata prin introducerea unei retele de calculatoare. In computerele Pentium au fost incluse programe de salarizare, de legislatie, Registrul Agricol si orice e nevoie intr-o primarie care se respecta. Pentru a fi sigur ca angajatii vor invata sa lucreze pe computer si nu vor bate drumul degeaba la Craiova pentru cine stie ce curs superficial, primarul a angajat un inginer informatician, care s-a ocupat de fiecare. Nici macar primarul nu a scapat de lectii. Acum, Cristian Toma mai are o singura dorinta: daca tot au calculatoare, de ce sa nu se bucure din plin de ele si sa nu aiba acces si la Internet?

Primarul, rupt din filmele stiintifico-fantastice. Toma Cristian, primarul din Piscu Vechi, poate fi protagonistul unui film SF intitulat „Cum a reusit primarul meu sa economiseasca bani din buget“. Cu siguranta ca vizionarea filmului ar intra in obligatiile tuturor celorlalti primari, care n-ar mai inceta sa se minuneze. Primarul se straduieste ca, orice ar face, cheltuielile sa fie minime si sa reuseasca sa puna si un ban deoparte. Si se pare ca ii si reuseste uneori, dovada stind miliardul economisit anul acesta din bugetul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS