19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Diverse

Agentul termic a trecut pe la gradinite, spitale si scoli. Caloriferele din cresele, gradinitele, scolile, liceele si spitalele craiovene au inceput de ieri sa se dezmorteasca. Regia Autonoma de Termoficare a decis inceperera probelor la cald in instalatiile de incalzire din aceste institutii. Craiovenii vor mai avea insa de asteptat pina cind si apartamentele vor beneficia de vizita mult asteptatului agent termic.

(F.E.)

Trei asociatii au ramas fara apa. Societatea de furnizare a serviciilor apa-canal SC SECOM SA Drobeta Turnu Severin a debransat marti, de la reteaua de alimentare cu apa potabila, trei asociatii de locatari-proprietari, care nu au reusit sa-si plateasca datoriile pina in data de 16 septembrie. Asociatia nr. 18, care avea o datorie catre SECOM de 94 de milioane de lei, Asociatia nr. 39, cu o datorie de 254 de milioane de lei si Asociatia nr. 51 Veterani, cu 20 de milioane de lei, au ramas fara apa potabila. SC SECOM SA a somat, pentru data de 13 noiembrie, alte 19 asociatii de locatari-proprietari, care au o datorie de 2,4 miliarde de lei. Cele 19 asociatii sint: Z8, 60, 14, ABC, Foresta, 135, 132, 58, 48, 47, 34, 24, 20, 17, 13 , 12, 11, 9 si 2.

(D.L.)

Un punct comercial de 10 miliarde de lei. In Piata Centrala din Tirgu Jiu se va construi o noua cladire. Primarul municipiului, Florin Circiumaru, a apreciat ca pentru constructia noii cladiri sint necesare aproximativ 10 miliarde de lei: „ Este nevoie de inca o noua cladire pentru comercializarea lactatelor si produselor agricole in vederea unui comert civilizat. Cred ca aceasta va fi data spre folosinta in primavara anului 2002“, a spus Florin Circiumaru.

(M.C.H.)

Mai bine inghetat in casa decit dator la intretinere. Peste 1.000 de craioveni vor sa renunte la beneficiile din iarna aceasta ale agentului termic. Tatian Tudorache, directorul Regiei Autonome de Termoficare, a spus ca pina in prezent a primit peste 1.500 de cereri de debransare de la reteaua de termoficare. Dintre acestea, aproximativ 1.000 apartin unor craioveni cu venituri mici, care, decit sa se inglodeze in datorii, prefera sa tremure sub plapuma. Conducerea regiei a precizat ca, la fel ca si in anul precedent, nu vor fi aprobate cererile de debransare decit daca solicitantii fac dovada ca pot asigura si altfel (de regula, montind microcentrale termice) incalzirea apartamentelor pe timpul iernii.

(F.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS