3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO reteta „perfecta“ pentru o cearta de succes

O reteta „perfecta“ pentru o cearta de succes

Cine se iubeste se cearta frumos; cel putin asa reiese dintr-o intreaga istorie a povestilor de dragoste! Citi dintre noi nu au avut parte, in viata de cuplu, de cel putin o scena, prin scena intelegind rezolvarea pe cale neamiabila a disensiunilor dintre parteneri. Tipete, rastalmaciri, reprosuri, cioburi si lacrimi, un „tacim“ complet pentru o cearta de succes! Mai ales daca succesul este de partea …partii slabe a cuplului, ca sa facem si o concesie mentalitatii masculine.

Nu e usor sa pregatesti si sa cistigi „un razboi“ cu partenerul; mai ales ca totul trebuie sa para absolut spontan, neregizat si de buna-credinta. Daca nu ai nici un motiv sa te certi, dar simti nevoia unei impacari (sau mai bine zis a romantismului de dupa), nu dispera! Aminteste-ti ca nimeni nu e perfect si barbatii cu atit mai putin. Iar daca ai un motiv, nu ezita sa iti spui nemultumirea. Cistigi timp, respectul partenerului, care constata ca nu sta linga o papusa fara creier si fara personalitate (atentie la revers: nu e nimic glorios in a fi o scorpie nemiloasa, diabolica si cusurgie) si va initiati in arta impacarii. Pentru ca, in ciuda aparentelor si contrar uzantelor, scopul certurilor dintre parteneri este obtinerea unui acord si nu subjugarea celuilalt. Asa ca, daca aveti un punct de vedere, exprimati-vi-l liber! Iar daca stiti ca orgoliul masculin ar putea iesi bine sifonat din discutia cu pricina, pregatiti-va de razboi. Nu e mare diferenta intre a conduce o discutie pe un anumit fagas sau o armata pe calea spre victorie. E nevoie de putina intuitie, accesorii adecvate si un spirit bataios. Geniul militar este un ingredient prea exotic pentru a conta pe el intotdeauna. Daca nu aveti nici o idee despre cum sa iesiti cu bine dintr-o inclestare de idei nu disperati! Si nu uitati ca, femei fiind, slabiciunea dumneavoastra este un atu, poate chiar arma secreta. Nu abuzati si nu folositi decit in caz de nevoie!

Ingredientele potrivite pentru succes

Alegerea „ingredientelor“ care vor asezona cearta dumneavoastra trebuie facuta cu mare atentie si cu spirit gospodaresc. Folositi-va priceperea de maestru bucatar! Adica, sa fie proaspete si de calitate: nu o sa ii faceti partenerului o scena pentru ce s-a petrecut acum doi ani la ziua verisoarei! Si nici pentru orice bagatela, gen „trebuia sa cobori din masina si sa imi deschizi usa, asa ar fi facut un getleman adevarat“. Tineti cont de circumstante si adaptati-va ocaziei. Fiti atente la tinuta: obligatoriu eleganta, chiar sexi, fiti cit se poate de seducatoare. „Inamicul“ derutat va fi astfel mai putin atent la strategie, mai putin ofensiv si s-ar putea chiar sa se impece cu ideea ca nu are dreptate. „Feliati“ apoi fiecare nedreptate care vi s-a facut si pe marginea careia veti discuta. Exemple: cina intima cu asa-zisa cea mai buna prietena a lui; flagrant delict cu e-mail amoros adresat unei alte femei, neglijare indelungata a datoriilor gospodaresti sau nepasare fata de sensibilitatea si nevoile dumneavoastra; exces repetat de berici cu prietenii sau acapararea telecomenzii. La care se adauga faptul ca niciodata, nici macar din cind in cind sau cind e cazul, nu vi se da dreptate. Asta da, nedreptate!

„Arta razboiului“

Tocati totul marunt (dar inteligibil), puneti la fiert (doar nu veti suporta la infinit asa ceva, mai ales ca aveti admiratori gata oricind sa vi se dedice neconditionat) si nu uitati sa insistati pe punctele sensibile (imposibil sa nu le stiti!). In tot acest timp, lacrimati din belsug (ca si cind ati curata o ceapa otravita). Nu ezitati sa ii aratati cit de nefericita

v-a facut, framintati bine acest punct al discutiei pina cind partenerul este bine imbibat cu remuscari.

Daca, prin absurd, reteta nu da roade, este momentul sa il impresionati altfel: spargeti niste vase; nu prea multe insa (vecinii va vor fi recunoscatori). In final, preparati desertul, cu lapte si miere, insistind asupra dragostei pe care i-o purtati si a larghetei sufletesti de care dati dovada cind il iertati pentru toate rautatile. Odata rapus „inamicul“, cereti „despagubiri de razboi“; tot ce va doriti, mai intii iertare, promisiuni, o atentie, flori si ce credeti ca valoreaza cit tot efortul pe care l-ati depus pentru regizarea si cistigarea bataliei. Nu uitati ca si invingatorul plateste; compensati toate concesiile care v-au fost facute cu o seara (si mai ales o noapte!) de neuitat!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS