16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR ar putea desfiinta trenurile personale pline cu blatisti

CFR ar putea desfiinta trenurile personale pline cu blatisti

Numarul calatorilor fraudulosi care circula cu trenul este in continua crestere. Nici amenzile sefilor de tren, nici supracontroalele inspectorilor CFR nu i-au speriat pe blatistii. Ceferistii spun ca pagubele pe care le produc blatisti sint foarte mari. Daca numarul calatorilor care circula fara bilet nu va scadea, vor fi desfiintate unele trenuri din cauza lipsei de fonduri.

Inspectorii CFR au reluat controalele pe trenurile de calatori, pe 4 octombrie fiind depistate peste 80 de persoane care calatoreau fara bilet in doua trenuri personale. Valoarea biletelor cu tarif special pe care acestia le-au platit in tren s-a ridicat la 5 milioane de lei. In ultima saptamina din septembrie, la controale au fost depistati 930 de calatori frau dulosi care au pagubit CFR cu 79 de milioane de lei. „In prezent, tendinta guvernului este de a micsora subventiile catre calea ferata. Calatorii trebuie sa fie constienti ca, daca nu isi platesc biletul, societatea de transport va intimpina dificultati mari in urma carora vom fi nevoiti sa desfiintam trenuri“, a spus Cornel Prodana, seful Diviziei Comerciale din cadrul Societatii de Transport Feroviar. El a adaugat ca, din acelasi motiv, CFR nu are fonduri sa reconditioneze garniturile deteriorate.

Inspectorii depisteaza cei mai multi blatisti pe trenurile personale. Majoritatea calatorilor fraudulosi au fost prinsi de mai multe ori circulind fara bilet, iar inspectorii CFR deja ii cunosc. Acestia spun ca multi blatisti sint lucratori la serele de la Isalnita, unde s-au facut angajari. 15-20% dintre calatorii care circula cu personalul nu au bilet, iar pe accelerate si rapide procentul blatistilor este de 5-10%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS