19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSezonul epidemiei de hepatita nu le face mari probleme doljenilor

Sezonul epidemiei de hepatita nu le face mari probleme doljenilor

49 de persoane din judetul Dolj, dintre care 19 elevi, au fost inregistrate de la inceputul lunii septembrie ca suspecte de hepatita. Numarul este considerat de specialisti normal pentru aceasta perioada, care este propice aparitiei hepatitei mai ales in scolile unde nu se respecta conditiile igienice si unde aglomeratia favorizeaza raspindirea acestei boli contagioase.

Ministerul Sanatatii Publice a avertizat ca anul 2001 va fi unul epidemic in ceea ce priveste hepatita, iar in unele judete imbolnavirile au inceput sa se inmulteasca. La noi insa, situatia este sub control. Ion Toma, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, spune ca, „fata de anul trecut, cind s-a inregistrat epidemie de hepatita, numarul de cazuri s-a redus la jumatate. S-au inregistrat cite un caz sau doua in scolile cu numerele 32, 21 si 12 din Craiova, in cele din comunele Rast, Breasta, Birca si Goicea, precum si la Colegiul National „Elena Cuza“ din Craiova. Nu a aparut insa nici un focar epidemic“.

Medicii spun ca, pentru evitarea imbolnavirii de hepatita, esentiala este respectarea normelor igienice: spalarea frecventa cu apa si sapun a miinilor, spalarea fructelor si legumelor consumate, precum si neimprumutarea obiectelor de uz personal.

In scoli este necesara asigurarea aprovizionarii cu apa prin sistem centralizat sau folosirea unor recipiente individuale cu apa. Tot pentru evitarea unei epidemii de hepatita Directia de Promovare a Sanatatii din cadrul DSP Dolj a inceput o campanie de informare in scoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS