13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi francezi de la Colegiul „Louis Pasteur“ vor sa invete limba romana

Elevi francezi de la Colegiul „Louis Pasteur“ vor sa invete limba romana

La Grupul Scolar Industrial „Traian Demetrescu“ din Craiova sint 18 elevi francezi – noua baieti si noua fete – de la Colegiul „Louis Pasteur“ din Montbard (Franta) intr-un schimb de experienta. Elevii francezi sint insotiti de profesor coordonator, Christine Sobota – documentarist, si de Philippe Gatouillat, profesor de tehnologii. Directorul Grupului Scolar „Traian Demetrescu“, Laurentiu Giurgiulescu, spune ca prezenta acestora intr-o unitate de invatamint din Craiova reprezinta materializarea proiectului lingvistic „Tresor de Racine“ din cadrul programului SOCRATES. Responsabilul pentru sectiunea COMENIUS 1 a acestui program este prof. Maria Voica.

Lotul francez a sosit la Craiova in 29 septembrie si urmeaza sa plece pe 13 octombrie. Fiecare elev de la Colegiul „Louis Pasteur“ este cazat la cite un coleg roman de la Grupul Scolar „Traian Demetrescu“. Scopul proiectului este de invatare a limbii romane. Urmeaza ca 18 elevi romani sa plece in Franta, la Colegiul „Louis Pasteur“, pentru aceeasi perioada de timp, in scopul de a invata limba franceza.

Elevii francezi si romani sint incintati de modul de desfasurare a acestui program. Ei au vizitat cele mai importante obiective turistice, istorice si culturale din Banie, iar la scoala, in clasa, sint asezati in banci impreuna cu elevi romani. Conducatorii delegatiei si-au exprimat respectul fata de ospitalitatea romanilor, a colegilor de breasla, si au apreciat profesionalismul acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS