19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInca 100 de blocuri se pregatesc sa intre in „saptamina prohibitiei“

Inca 100 de blocuri se pregatesc sa intre in „saptamina prohibitiei“

Ele au fost preavizate de Regia de Apa Craiova sa-si plateasca datoriile

80 din cele 100 de blocuri avertizate de Regia de Apa sa-si achite datoriile apartin Asociatiei de locatari nr 14 din cartierul 1 Mai, o campioana a rau-platnicilor, care are de achitat pentru consumul apei reci 2,5 miliarde de lei. Celelalte 20 de blocuri preavizate fac parte din Asociatiile nr. 24 si 45 din cartierul Craiovita Noua, 28 si 30 din Brazda lui Novac. Daca pina la sfirsitul acestei saptamini blocurile avertizate nu-si vor achita datoriile, de saptamina viitoare ele nu vor mai avea apa rece.

In paralel cu preavizarea pe termen scurt, Regia de Apa va preaviza pe termen lung aproximativ 200 de asociatii craiovene de locatari. Potrivit directorului economic al Regiei de Apa, Ionel Titea, in acest caz termenul de gratie acordat asociatiile datornice este de doua saptamini. „Sint vizate mai ales asociatiilor cu debite mai mari de trei luni. Am ales si varianta acordarii unui ragaz mai mare asociatiilor rau-platnice, in speranta ca acestea vor intelege ca trebuie sa-si achite datoriile catre noi. Oamenii trebuie sa stie ca nu ne face nici o placere sa sistam apa rece, avind in vedere procedura de debransare de la retea, care este extrem de greoaie si care ne costa timp si bani. Pe de alta parte insa nu ne mai putem permite sa furnizam apa rece gratis“.

Asociatiile de locatari craiovene au de achitat Regiei de Apa Craiova 84 de miliarde de lei, iar incasarile sint de citeva sute de milioane pe saptamina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS