16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReuniune a presedintilor statelor candidate la NATO

Reuniune a presedintilor statelor candidate la NATO

Zece presedinti ai unor tari candidate pentru NATO se vor intruni, in conditii de securitate sporita, la Sofia, in 4 si 5 octombrie pentru o intilnire a tarilor dornice sa intre in rindurile aliantei. Secretarul general al pactului, lord Robertson, va sosi, de asemenea, pentru conferinta. Aceasta are loc la numai 24 de zile dupa actele teroriste din SUA si este ultima inainte de forul la nivel inalt de la Praga, de anul viitor, cind asteptam invitatie pentru aderarea la alianta.

„Nu vom contramanda intilnirea daca SUA incep atacuri impotriva Afganistanului“, a spus consilierul in probleme de politica externa al presedintelui Dimitar Tancev.

La Sofia vor sosi sefii de stat ai Albaniei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei, Romaniei, Slovaciei, Sloveniei si Croatiei. Nu este exclusa posibilitatea ca unii dintre participanti sa nu vina. Sint asteptati si comandantul fortelor NATO in Europa, general Rulston, seful Comitetului american pentru largirea NATO, Brus Jackson, si renumitul politolog Zbigniev Brejinski. La forum va fi adoptata si o declaratie prin care candidatele pentru aderarea la NATO vor face apel pentru largirea acestuia la est si vor condamna terorismul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS