9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul de Mehedinti a solicitat demisia a trei directori de scoli

Prefectul de Mehedinti a solicitat demisia a trei directori de scoli

Prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, directorul DJTS Mehedinti, Iulian Screciu, si primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Dinu, au controlat saptamina trecuta majoritatea bazelor sportive din municipiu, pentru a observa la fata locului starea in care se afla aceste obiective si masurile care se impun in perioada urmatoare. Comisia a fost profund dezamagita de starea lucrurilor din teren, majoritatea centrelor sportive aflindu-se intr-o situatie deplorabila, cauzata, in special, de lipsa de interes a directorilor de scoli sau baze sportive. S-a constatat ca terenul de handbal acoperit, de la Clubul Sportiv Scolar Drobeta si baza sportiva a Scolii generale nr. 11 au cele mai mari probleme. Prefectul Dan Trancota le-a solicitat directorilor de la Scoala generala „Petre Sergescu“, Clubul Sportiv Scolar Drobeta si Scoala generala nr. 11 sa-si prezinte demisia. La aceasta din urma baza materiala, nu se mai realizasera lucrari de reparatii de peste 11 ani. „Se duc zidurile. Uitati, burlane scoase… Domnul Solceanu, miine va depuneti demisia din functia de director! Ca sa nu mai fac eu controale! Asteptam sa cada scoala pe noi? Cind stai prea mult intr-o functie, nu mai vezi ce se intimpla in jurul tau. Daca faceati cite ceva in fiecare an, daca se mai tencuia, se mai zugravea, se vedea ceva. Cit costau zece metri de burlan?“, a spus prefectul de Mehedinti, Dan Trancota. Directorul Scolii generale nr. 11, Ion Solceanu, a pus lipsa reparatiilor pe seama crizei de fonduri.

Controalele se muta in judet

Potrivit inspectorului general al ISJ Mehedinti, Lucian Capitanescu, Clubul Sportiv Scolar Drobeta a obtinut, anul trecut, o suma importanta de bani din transferul unui sportiv. Banii nu au fost insa folositi pentru imbunatatirea bazei materiale, ci pentru premierea unei persoane, cu suma de 30 de milioane de lei. In tot acest timp, terenul de handbal acoperit al acestei baze sportive arata ca dupa bombardament – tencuiala cazuta, podeaua scoasa in buna parte, etc. „Sint total nemultumit de ceea ce am vazut in teren. Ce am vazut la salile de sport, lasate in paragina, nu am inteles. Un director care sta 14 ani intr-o scoala avea timp sa rezolve ceva in aceasta perioada. Voi discuta toate problemele cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean si cu cei ai primariei. Cu modificarile care se impun in rindul conducerilor de scoli si scoli sportive, cred ca se va ajunge la o stare normala“, a mai spus Lucian Capitanescu.

Potrivit directorului DJTS Mehedinti, Iulian Screciu, vizitele la centrele sportive vor continua: „Sint baze cu parametri buni, dar si baze intr-o stare deplorabila. Stadionul de handbal de la Cicero, baza sportiva de la Scoala nr. 4, bazinul olimpic sint bine puse la punct. In schimb, terenul de handbal acoperit al Grupului Sportiv Scolar si stadionul «Ion Angelescu» sint intr-o stare dezastruoasa. Vom merge si la bazele sportive din judet, pentru ca multe au fost transformate, li s-a schimbat destinatia, ajungind depozite angro“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS