17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii il asteapta pe Mos Craciun pe patine

Copiii il asteapta pe Mos Craciun pe patine

Sute de copii insotiti de bunici si parinti au asteptat nerabdatori deschiderea patinoarului montat in Piata Prefecturii din Craiova.


Startul oficial al Sarbatorilor de iarna a fost dat miercuri seara in de vis: colinde, dans, muzica si sute de copii asteptând cu sufletul la gura deschiderea patinoarului artificial din Piata Prefecturii.


„Este un vis pe care am reusit sa il realizez“


Jocurile de lumini si muzica au strâns pentru inceput in jurul fântânii cântatoare sute de oameni. Apoi, elevii talentati ai Palatului Copiilor din Craiova au incins atmosfera cu cântecele si dansurile lor. Actorii Teatrului de Papusi „Colibri“ costumati in personaje de basm s-au plimbat si au incântat copilasii prezenti. Cinci dintre angajatii fanfarei militare care face parte din formatia „Steaua Sudului“, imbracati in costume de Mos Craciun, au interpretat la saxofon cântece celebre pentru Sarbatorile de iarna. Momentul mult asteptat de toata lumea prezenta in Piata Prefecturii a fost inaugurarea patinoarului artificial, care timp de patru luni va sta la dispozitia craiovenilor. Alaturi de multimea prezenta la inaugurare au putut fi zarite oficialitatile Craiovei, regizorul McRanin, care a realizat spectacolul stradal cu prilejul Zilelor Craiovei si care va pune in scena spectacolul din Ajunul Craciunului, dar si directorii principalelor institutii ale urbei. Nici unul dintre acestia nu s-a incumetat sa patineze, insa copiii au dat clasa adultilor, dovedind reale calitati artistice si pe patinoar. Primarul Antonie Solomon a marturisit ca timp de 50 de ani a putut doar sa viseze la un asemenea moment, pe care insa a reusit sa il realizeze chiar in centrul Craiovei. „Doar in marile orase ale lumii si in câteva mari municipii din tara mai sunt montate patinoare artificiale chiar in centrul orasului. Este un vis pe care am reusit sa il realizez, incerc pe cât posibil sa transform Craiova intr-un adevarat centru socio-uman, sa mut tinerii din localuri sau baruri pe patinoar. Daca se va dovedi o necesitate si va avea succes, in iarna urmatoare promit sa dublez spatiul pentru patinoarul artificial“, a spus Antonie Solomon.


Motiv de bucurie pentru copii


Ana Cristina Matei are doar opt ani. Bucuria si nerabdarea de a patina se citeau pe chipul ei. Se numara printre copiii care au mai avut sansa si in alti ani sa patineze, dar in alte orase din tara, unde parintii o duceau in vacantele de iarna. „Imi place foarte mult sa patinez. Parintii imi promisesera chiar ca peste câteva zile ma vor duce la Bucuresti, unde stiam ca se va monta un patinoar special pentru noi, copiii. De-abia astept sa iau vacanta de iarna, sa imi pot petrece cât mai multe ore pe gheata. M-am intâlnit aici cu colegi de clasa si prieteni, veniti toti special pentru a vedea patinoarul“, a spus Ana Cristina Matei.


Ca un dar oferit copiilor prezenti, in seara deschiderii patinoarului, intrarea a fost libera, patinele fiind puse la dispozitia copiilor doar pe baza actului de identitate al unuia dintre parinti sau insotitori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS