14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChiftelute de curcan cu rosii

Chiftelute de curcan cu rosii

Ingrediente necesare pentru 4 portii: Pentru chiftelute: 450 g carne de curcan, tocata; o ceapa mica, tocata foarte marunt; un catel de usturoi, zdrobit; o lingura coriandru proaspat, tocat cât mai fin; o lingurita chimen macinat; o lingura ulei de masline; sare, piper negru macinat;


Pentru sos: o ceapa tocata marunt; un catel de usturoi, zdrobit; 150 ml supa limpede de curcan; o conserva de 400 g de rosii in suc propriu; 1/2 lingurita chimen macinat; 1/2 lingurita scortisoara pudra; piper de cayenne; patrunjel verde, tocat; cuscus sau orez fiert, pentru garnitura.


Mod de preparare: Porniti cuptorul cu zece minute inainte de a va apuca de gatit. Amestecati toate ingredientele pentru chiftele, cu exceptia uleiului. Puneti sare si piper dupa gust si faceti 20 de chiftele de marimea unei nuci.


Puneti chiftelele pe o farfurie, acoperiti-le si lasati-le sa se raceasca in frigider, cât timp preparati sosul.


Puneti ceapa si usturoiul intr-o tigaie, impreuna cu 125 ml supa. Fierbeti la foc mic pâna se evapora tot lichidul, apoi lasati tigaia pe foc inca un minut, pâna când ceapa incepe sa se inchida la culoare.


Turnati in tigaie restul de supa impreuna cu rosiile, chimenul, scortisoara si piperul de cayenne. Lasati totul sa fiarba la foc foarte mic timp de zece minute, pâna ce sosul se ingroasa putin, apoi adaugati patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.


Incingeti uleiul si prajiti chiftelutele; când sunt rumenite, scoateti-le cu ajutorul unei spumiere si lasati-le sa se scurga pe un prosop de hârtie.


Puneti sosul si chiftelele intr-un vas termorezistent, acoperiti vasul si coaceti chiftelele, timp de 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit. Ornati cu verdeata tocata si serviti imediat, cu cuscus sau orez fiert in apa cu sare.


Se potriveste cu suc acrisor de cirese.


Timp de preparare: 45 de minute.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS