15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecretarul de stat din MEC, Cosmin Popescu, invinuit de procurorii anticoruptie

Secretarul de stat din MEC, Cosmin Popescu, invinuit de procurorii anticoruptie

DNA l-a pus sub acuzare pe secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Cosmin Popescu, pentru favorizarea infractorului si pentru fals. Acesta este acuzat ca a cerut efectuarea unui control de catre o echipa a ministerului cu privire la modul in care Ionel Mantog, presedintele PD Gorj si fostul secretar de stat in MEC, si-a construit vila de stramutat de lux in cartierul Primaverii din Târgu Jiu si ca a facut presiuni ca raportul sa-i fie favorabil liderului pedist.


Cosmin Popescu sustine ca a fost lucrat de seful sau, ministrul Codrut Seres: „Am fost lucrat. Mi s-a cerut de catre ministrul Seres sa dau ordin pentru numirea unei comisii care sa verifice modul in care Ionel Mantog si-a construit casa. Acest ordin a fost semnat de domnul ministru. Comisia a mers in teritoriu si a redactat un raport pe 16 august. Domnul ministru Seres a dat dispozitie ca acest raport sa fie inaintat DNA, pentru care m-a imputernicit, având in vedere ca nu era in acea zi acolo. Am inaintat raportul si de aici s-a rupt filmul. DNA se autosesizeaza si ma pune sub invinuire. Nu am nici o semnatura pe nici un raport si nu am facut nici o presiune asupra membrilor comisiei. Eu eram plecat in perioada respectiva in strainatate si venisem la minister doar de câteva zile. Ministrul Seres revine printr-o adresa catre DNA si spune ca la solicitarea mea a fost facut raportul, ca eu am redactat raportul si fara sa aduc la cunostinta l-am inaintat la DNA (…) Au gasit o metoda de a mai scapa de un om“. Cosmin Popescu spune ca se va pune la dispozitia partidului in privinta ocuparii in continuare a postului de secretar de stat.


Cosmin Popescu este unul din oamenii de incredere ai lui Ionel Mantog, sprijinindu-l pe acesta sa ocupe functia de secretar de stat. Mantog a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru faptul ca a beneficiat de o vila de stramutat. Acesta a cumparat casele mai multor persoane care urma sa fie expropriate si, astfel, i s-a reconstruit, in locul acestora, o vila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS