17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBugetarii Baniei, umflati cu sporuri

Bugetarii Baniei, umflati cu sporuri

Câtiva functionari publici din administratia Craiovei beneficiaza in 2006 si 2007 de un spor lunar de dificultate de 50% din salariul de incadrare pentru ca fac parte din comisii si subcomisii ale Legilor proprietatii. Unii dintre ei ajung sa incaseze lefuri europene pentru munca româneasca.


Veniturile totale a trei directori din Primaria Craiova si ale directorului general al Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, precum si ale secretarului muncipiului si unui sef de serviciu depasesc orice asteptari bugetare in 2006 si 2007, când, pe lânga sporuri, salarii de merit, prime si premii vor include si un spor de dificultate lunar de 50% din salariul de incadrare. Exprimat in milioane bune, acest plus salarial va fi incasat timp de doi ani, potrivit Legii nr. 263 din 2006, de 27 de functionari din cadrul municipalitatii si doi de la RAADPFL, unitate subordonata primariei, pentru ca se regasesc pe listele comisiilor de analiza a cererilor de retrocedare a proprietatilor potrivit Legii nr. 10/2001.


Acordarea sporului nu este conditionata de numarul de intruniri ale comisiei. Din compartimentul principal, in care figureaza cei patru directori, secretarul Craiovei si sefa Serviciului cadastru, mai fac parte primarul Antonie Solomon si viceprimarul Sorin Iordache, cei doi nebeneficiind insa de sporuri si prime, precum si doi consilieri juridici fara functii de conducere. Potrivit grilei de salarizare, directorul economic al primariei, Nicolae Pascu, directorul Directiei urbanism, Mihaela Al Basthawi (inca angajata a primariei), si directorul Directiei juridice, Camelia Nicola, au salarii de incadrare intre 12 si 13 milioane de lei vechi, la care se adauga indemnizatii lunare de conducere de 50%, salarii de merit lunare de 15% (aplicate la salariul de incadrare, plus indemnizatia de conducere, in scara – n.r.). Aceste venituri constituie salariul de baza, la care se adauga: sporuri de vechime de pâna la 25%, indemnizatie de dispozitiv de pâna la 25%, sporul de conditii grele de 10%, dupa caz – premiu anual si prime, plus 50% din salariul de incadrare – spor de dificultate. Astfel, cei trei primesc lunar mai mult de 40 de milioane de lei vechi. Se situeaza destul de aproape Iolanda Ionescu, sefa Serviciului cadastru. In depasire se afla insa secretarul municipiului, Nicoleta Miulescu, ea neprimind indemnizatie de conducere, dar plecând, in schimb, de la o incadrare de 27 de milioane, la care se aduna toate celelalte sporuri, in total 65 de milioane.


Badescu e campion


Cel mai tare dintre toti cei implicati in examinarea si solutionarea notificarilor pe Legea nr. 10 este insa directorul RAADPFL, Ilie Badescu, acesta ridicând de la casieria unitatii aproape 80 de milioane de lei in septembrie 2006. El beneficiaza de peste 30 de milioane de lei numai din comisii. Lunar, Badescu ia cinci milioane de lei vechi de la Comisia pentru vânzarea spatiilor comerciale si de prestari servicii si peste 17 milioane de lei – spor de dificultate pe Legea nr. 10, plecând de la salariul de 34 de milioane de lei. Directorul RAADPFL nu considera ca este ceva anormal: „Acestea sunt venituri stabilite prin lege, si nu fiindca asa vrea Badescu“.


Primarul Solomon si viceprimarul Iordache sunt „saraci“ in comparatie cu subalternii lor, din cauza ca nu primesc o sumedenie de sporuri. Astfel, viceprimarul Iordache pleaca lunar cu 26 de milioane de lei din primarie. „Noi nu primim sporuri si nici nu putem lupta pentru salarii, ca n-avem sindicat. Asta e!“, a spus viceprimarul Iordache. Alti 21 de functionari cu salarii de incadrare intre patru si opt milioane, dar fara indemnizatii de conducere, primesc sporul de dificultate pentru participare la aplicarea Legii nr. 10, potrivit unei dispozitii a primarului Solomon si unei hotarâri de consiliu local din 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII