15.6 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCristiano Ronaldo, primul jucător care marchează la cinci Cupe Mondiale

Cristiano Ronaldo, primul jucător care marchează la cinci Cupe Mondiale

Portughezul Cristiano Ronaldo s-a declarat „mândru“ că a devenit primul jucător care a marcat cel puţin un gol la cinci ediţii diferite ale Cupei Mondiale. Asta după ce joi seară a deschis scorul, dintr-un penalti, în partida Portugalia – Ghanei, scor 3-2.

Starul lusitan, care are 37 de ani, a devenit totodată al doilea cel mai vârstnic marcator la Cupa Mondială. Ronaldo a înscris chiar în ziua în care FIFA l-a omagiat pe Roger Milla, înaintea meciului dintre Camerun şi Elveţia (0-1), pentru golul marcat în 1994 împotriva Rusiei, când camerunezul avea 42 de ani. Roger Milla a primit joi o plachetă din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, în prezenţa preşedintelui Federaţiei cameruneze, Samuel Eto’o.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

La Cupa Mondială din 1990, Camerunul a învins România cu scorul de 2-1, ambele goluri ale africanilor fiind marcate de Roger Milla, care avea atunci 38 de ani.

Cristiano Ronaldo, mândru de realizarea sa

Starul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, s-a declarat mândru de realizarea sa din Qatar şi a „driblat“ subiectul Manchester United.

„A fi primul jucător care a marcat la cinci Cupe Mondiale este ceva care mă face foarte mândru. Este un moment frumos, a cincea mea Cupă Mondială. Am câştigat, am început cu dreptul. Este o victorie foarte importantă. Ştiam că este crucială câştigarea primului joc“, a spus Ronaldo.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Căpitanul lusianilor a răspuns la o singură întrebare a presei, menită să-i facă cunoscută starea sufletească după acest gol istoric, marcat la doar două zile după anunţul divorţului său de Manchester United: „Cel mai important lucru a fost că echipa a câştigat. Capitolul este închis. Am început bine, am câştigat, am putut să-mi ajut echipa. Orice altceva nu contează“.

Fernando Santos: „Este un fenomen, o legendă printre altele în fotbal“

Întrebat despre performanţa atinsă de Cristiano Ronaldo în Qatar, selecţionerul Braziliei, Fernando Santos, a spus: „Cred că oamenii vor continua să vorbească despre performanţa lui. Este un fenomen, o legendă printre altele în fotbal. Peste 50 de ani, încă vom vorbi despre el“.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Ronaldo este special, pentru că e unul dintre cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor. Joacă la a cincea sa Cupă Mondială şi încă poate ajuta foarte mult. A demonstrat-o din nou astăzi (joi – n.r.) şi suntem foarte fericiţi să putem conta pe el“, a subliniat internaţionalul portughez Bernardo Silva în zona mixtă.

Citeşte şi: Gavi, al treilea cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS