14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArafat: România nu va primi încă Tocilizumabum din partea țărilor membre UE

Arafat: România nu va primi încă Tocilizumabum din partea țărilor membre UE


România a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea Tocilizumabum, un medicament folosit de bolnavii COVID 19. Solicitarea statului român apare după ce compania care produce medicamentul a anunțat că nu poate respecta contractul.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/552370386042773/

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat marți Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.
„Deja avem oferte clare din partea Polonie și a prin programul RESCUE din partea Olandei pentru concentratoare și la Tocilizumabum încă așteptăm pentru că se pare că nu există numai la noi probleme de livrare. Există o discuție și privind un tratament pentru anticorpi monoclonali din Germania”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că România ar putea să se situeze pe un platou de cazuri Covid-19, în jurul numărului de 15.000 de cazuri pe zi. Situația o să fie mult mai clară zilele următoare.

„Situația e în dinamică. Evoluția din ultima săptămână ne arată o creștere. Am avut și o cifră de 15.000 în timpul săptămânii. Acum e într-o scădere. O să vedem dacă e un platou, dar o să vedem pe parcursul zilelor viitoare.

Vreau să spun că cifra de azi a celor decedați e doar cea care reprezintă în ultimele 24 de ore, la care se adaugă cele raportate în septembrie”, a spus Raed Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS