28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiul de la Porțile de Fier, aproape lichidat. Pompierii rămân în alertă

(VIDEO) Incendiul de la Porțile de Fier, aproape lichidat. Pompierii rămân în alertă

-

Incendiul izbucnit, vineri, în Parcul Natural Porțile de Fier este aproape lichidat. Potrivit ISU Mehedinți, pompierii mehedințeni, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orșova, au depus eforturi susținute pentru a limita incendiul izbucnit în pădurea de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier.

Chiar dacă nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălțime, până la ora 18:00 forțele de intervenție din teren au reușit să lichideze circa 80% din focare. Începând cu ora 19:30, forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv, iar la fața locului au rămas, spre supraveghere, lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

În urma recunoașterii efectuate în această dimineață de către pompierii mehedințeni s-a constatat că în zona de manifestare a incendiului nu mai sunt focare aprinse, însă există mai multe materiale incandescente care ar putea iniția noi incendii. Pentru reducerea riscului de reaprindere a incendiului, pompierii mehedințeni vor interveni și astăzi până la lichidarea în totalitate a tuturor cărbunilor nestinși, a mai anunțat ISU Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Intervenție a salvamontiștilor într-o zonă greu accesibilă din masivul...

Intervenție a salvamontiștilor „într-o zonă greu accesibilă din masivul...

ȘTIRI GdS