14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii. În urma controlului s-a luat decizia de a suspenda activitatea.

Părinţii elevilor de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu au sesizat GdS că orele de sport se fac în condiţii impropri. Tavane şi pereţi cu infiltraţii şi aproape negri de praful strâns în timp, parchet rupt, înlocuit pe alocuri cu placaj. La băi, tencuiala de pe tavan a început să cadă şi deja este pericol pentru copii să meargă acolo. La toate acestea, se adaugă temperatura foarte scăzută şi multă mizerie. Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu nu deţinea autorizaţie sanitară de funcţionare, la începutul anului şcolar 2019-2020, conform OMS 1030/2009 completat şi modificat.

Avertisment, sancţiunea principală pentru mizeria din sală

Chiar şi fără autorizaţie de funcţionare, sala de sport era deschisă activităţilor educaţionale. Controlul celor de la DSP Dolj a reconfirmat cele semnalate de părinţi.
„În raportul de control al celor de la DSP Dolj s-au constatat neconformităţi, respectiv clădire neigienizată, parchet degradat, lipsă sistem de încălzire, grupuri sanitare nefuncţionale. Pentru neconformităţile constatate s-a aplicat sancţiune contravenţională, conf. OG 2/20O1, art. 5, şi s-a emis decizie de suspendare a activităţii, conf. OG 2/2001, art. 5, pct. 3, litera e“, se arată în răspunsul DSP Dolj referitor la control.


Contravenţia aplicată şcolii pentru condiţiile în care îşi desfăşurau activitatea elevii a constat în avertisment. Nu a fost menţionat un termen-limită pentru remediere.
„Conducerea Şcolii Gimnaziale Leu a efectuat demersurile necesare lucrărilor de reparaţii şi igienizare către Consiliul Local şi Primăria Leu, aceasta fiind inclusă în „Program de reabilitare, modernizare şi dotare Sală de Sport Leu“ şi se aşteaptă alocaţii bugetare destinate finanţării obiectivului de investiţii solicitat“, se mai arată în răspunsul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS