14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Acasă Local Dolj VIDEO / Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“. Vine B.U.G Mafia

VIDEO / Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“. Vine B.U.G Mafia

0
VIDEO / Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“. Vine B.U.G Mafia

Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“. Piaţa „Mihai Viteazul“ din Bănie va găzdui, vineri şi sâmbătă, prima ediţie a „The Artist Awards“. Un megaspectacol care va reuni artişti de top din industria muzicală românească.

Evenimentul, pentru care s-au alocat bani de la bugetul local, trebuia să aibă loc, iniţial, pe stadionul „Ion Oblemenco“. El a fost însă „transferat“ în centrul Craiovei. De altfel, aici a şi început montarea scenei. Una care va costa circa 120.000 de euro.

Opera Română Craiova (ORC) este cea care va organiza spectacolul, la propunerea Global Records. Mai exact, Casa de producţie vine cu artiştii, iar organizatorul suportă toate costurile.

Pentru acest lucru, ORC a şi obţinut o alocare bugetară de 1.120.000 de lei, însă nu va cheltui toată suma.

Primii bani vor fi plătiţi pentru montarea şi demontarea scenei, servicii pentru care s-a organizat o licitaţie publică. Iniţial, procedura s-a referit la montarea scenei pe stadion şi a avut o valoare estimată de 689.076 de lei. Licitaţia a fost însă anulată şi reluată, după ce s-a schimbat locaţia spectacolului.

Scena de la „The Artist Awards“, montată de o firmă din Sibiu

Pentru montare şi demontare scenă în Piaţa „Mihai Viteazul“, dar şi pentru montare şi demontare structuri laterale din Layher, instalație de sonorizare, instalaţie de afişare, instalație de lumini inteligente s-a estimat o valoare a serviciilor de 524.370 de lei. Contractul a fost atribuit săptămâna trecută firmei SET UP SRL, din Sibiu, pentru suma de 504.000 lei, plus TVA.

Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“
Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“

Societatea va urma să asigure nu doar montarea şi demontarea echipamentelor şi a sistemelor tehnice, ci şi buna lor funcţionare pe toată durata evenimentului.

Pe site-ul firmei din Sibiu se menţionează că ultimul spectacol de care s-a ocupat aceasta este „Cerbul de Aur“, ediţia din 2018.

5Gang, pe scenă la „The Artist Awards“

Pe lângă costurile cu scena, Opera Română Craiova va suporta şi cazarea şi masa artiştilor, estimate la 70.000 de lei.

Potrivit datelor transmise de Global Records, ar fi vorba de 250 de persoane – artişti de top din industria muzicală, specialişti, producători, oameni de media şi influenceri, care ar avea nevoie de trei nopţi de cazare.

Cine va urca pe scena de la „The Artist Awards“? Conform Operei Române Craiova, ziua de vineri, 11 octombrie, va fi destinată celor mai talentați influenceri din țară.

5Gang, Selly, Alvarez, Laura Giurcanu, Ionuţ Rusu, Gami, Dia, Iuliana Beregoi, Cristi şi Vlad Munteanu și alții se vor afla în faţa craiovenilor.

Videoclipurile acestora adună zeci de milioane de vizualitări pe Youtube. Numai melodia SOS a celor de la 5Gang a strâns până acum aproape 29 de milioane de vizualizări.

Cine va concerta la „The Artist Awards“

Sâmbătă, 12 octombrie, va fi ziua premiilor din industria muzicală.

Vor fi premiaţi cel mai bun artist TV, cea mai bună voce feminină, cea mai bună voce masculină, cea mai bună melodie pop, dance şi rock, cel mai bun videoclip, cel mai bun DJ etc.

Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“
Scenă de 120.000 de euro la „The Artist Awards“

Pe scena din centrul Craiovei vor concerta INNA, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Starn, Alina Eremia, AMI, Minelli, Shift, Dirty Nano, Blacklist, Spike, Cristi Minculescu & Valter & Boro, Ana Baniciu, DJ Project, Pacha Man, Raluka, Sonja și mulți alții.

Spectacolul se va încheia cu un recital al trupei B.U.G. Mafia, invitatul special al evenimentului din Bănie.