10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„The Artist Awards“ se mută de pe „Oblemenco“ în Piaţa „Mihai Viteazul“

„The Artist Awards“ se mută de pe „Oblemenco“ în Piaţa „Mihai Viteazul“

„The Artist Awards“, megaspectacol de muzică uşoară care urma să aibă loc pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova, în zilele de 11 şi 12 octombrie, se va muta în Piaţa „Mihai Viteazul“.

Opera Română Craiova, cea care organiza evenimentul, a anulat licitaţia privind serviciile de montare a scenei pe arena din Bănie şi a lansat o procedură similară, dar cu loc de desfăşurare Piaţa „Mihai Viteazul“.

Licitaţia derulată de Opera Română Craiova apare ca anulată în sistemul electronic în data de 19 septembrie.

„Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Este imposibilă încheierea contractului, deoarece ni s-a comunicat că locaţia nu ne mai poate fi pusă la dispoziţie în perioada 10-12 octombrie 2019“, este anunţul apărut în sistemul electronic, la motivarea anulării licitaţiei.

Pentru aceste servicii (montarea, demontarea şi funcţionarea instalaţiilor de rider tehnic şi portaflor), Opera estimase o valoare de 689.076 de lei.

În aceeaşi zi în care a fost anulată licitaţia pentru organizarea spectacolului „The Artist Awards“ pe stadionul din Craiova, Opera Română a lansat o nouă licitaţie. De data asta cu o valoare mai mică.

Pentru achiziţia de servicii privind montare şi demontare scenă, structuri laterale din Layher, instalație de sonorizare, instalaţie de afişare, instalație de lumini inteligente etc, dar în în Piaţa „Mihai Viteazul“, s-a estimat o valoare de 524.370 de lei.

Ofertele se primesc până la data de 26 septembrie, criteriul de atribuire a contractului fiind „preţul cel mai scăzut“. Fondurile sunt de la bugetul local al municipiului Craiova.

„The Artist Awards“ – cine ar concerta la Craiova

Consiliul Local Craiova a aprobat, în şedinţa ordinară de luna trecută, alocarea sumei de 1.120.000 de lei pentru desfăşurarea acestui spectacol, organizat de Opera Română Craiova la propunerea Casei de producţie Global Records.

Din aceşti bani, pe lângă cheltuielile cu organizarea scenică, urma să se mai plătească pentru folosirea stadionului o sumă de 177.000 de lei. Cum această cheltuială nu mai este de actualitate, singurele costuri ar mai fi cele legate de cazarea artiştilor, circa 70.000 de lei.

Cei de la Global Records ar fi anunţat că ar trebui cazate 250 de persoane (artişti de top din industria muzicală, specialişti din industria muzicală, producători, oameni de media şi influenceri), pentru trei nopţi.

În raportul întocmit de Opera Română Craiova pentru aprobarea finanţării de la bugetul local apăreau şi câteva nume de artişti care ar veni în Bănie. Este vorba de INNA, Antonia, Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Starn, Alina Eremia, AMI şi Minelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS