14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Coman a mai servit o victorie importantă

Alex Coman a mai servit o victorie importantă

Bănia are cu ce se lăuda şi în materie de tenis de câmp, la CSM Craiova regăsindu-se unul dintre cei mai talentaţi sportivi ai ţării. O indică rezultatele! „Vinovat“ se face Mihai Alexandru Coman, care şi-a adjudecat de curând locul I la Campionatul Naţional Individual de Iarnă Under 14, organizat de Federația Română de Tenis pe terenurile de hard de la Centrul Național de Tenis din București în weekendul trecut. Alex, aşa cum îl strigă prietenii, are doar 13 ani, însă asta nu l-a împiedicat să-şi treacă în cont acest titlu naţional, reuşind să nu piardă niciun set în turneul de simplu al băieților, iar în finală s-a impus cu un categoric 6-3, 6-0, în fața lui Andrei Firaru, de la Asociația Clubul Sportiv Pro Sport 2009. În meciul pentru locul 3 s-a impus Robert Ionuț Gună, tot de la CSM Craiova, cu 6-3, 6-1, în fața lui David Alexandru Gheorghe, de la AS Tenis Club București.
Campion la simplu, Mihai Coman nu a reușit să repete performanța și la dublu, fiind învins, alături de coechipierul său, David Manu, tot de la CSM Craiova, de perechea Andrei Firaru/David Gheorghe. Cei doi s-au impus la mare luptă, cu 3-6, 6-2, 10-8.
În urma acestui succes, Mihai Alex Coman s-a ales cu un premiu – un voucher de 500 de euro – reprezentând decontarea cheltuielilor de participare la un turneu internațional la alegere.

Cu gândul la fotbal a ajuns la tenis

Rezultatul de mai sus este unul important, fără doar şi poate, dar interesantă este şi povestea tânărului tenisman craiovean, care a ajuns în „sportul alb“ în „aşteptarea“ fotbalului.

„Am ajuns întâmplător la tenis. Tata voia să mă ducă la fotbal, dar pentru că eram prea mic a zis să încerc tenisul, ca să-mi consum energia, până să împlinesc vârsta necesară pentru fotbal. Odată ajuns la tenis, nu am mai vrut să plec de acolo. Mi-a plăcut mult acest sport, încă de când am pus mâna pentru prima dată pe rachetă. Mi-a plăcut apoi de Novak Djokovic şi i-am copiat din stil. Eu sunt genul de jucător care atacă, nu-mi place să mă apăr, să joc la ce o ieşi“, a spus Coman, pentru GdS.
„Acesta este al optulea titlu de campion naţional pentru mine. Chiar dacă parcursul a fost foarte bun, să ştiţi că la fiecare turneu am emoţii, dar reuşesc să le depăşesc. Anul acesta am câştigat două turnee internaţionale de 14 ani, unul de categoria a treia în Bulgaria, celălalt de categoria a doua în Ungaria, la Budapesta, şi încă unul la 16 ani la Chişinău, unde am obţinut victorii importante. În ţară nu prea am rival şi le pun probleme mari şi celor mai mari, dar ştiu că trebuie să muncesc şi mai mult, dar şi mai bine, dacă vreau să ating performanţe cu adevărat mari, la seniori. Niciodată nu am câştigat bani, acum este prima dată când am obţinut un voucher de 500 de euro, care îmi decontează un turneu. Părinţii şi bunicii mă ajută foarte mult şi mă susţin ca să particip la turnee. Aş vrea să mulţumesc pe această cale familiei mele, antrenorilor Alex şi Corina Banciu, dar şi profesorilor de la Şcoala gimnazială «Alexandru Macedonski», pentru că mă susţin întotdeauna când plec la turnee“, a completat tenismanul de 13 ani, care ne-a mărturisit că nu stă prea bine la capitolul timp liber: „Când nu am antrenamente şi şcoală prefer să stau în casă, să fac la matematică şi să citesc o carte“.

Îi place să joace mai mult la simplu

Întrebat ce planuri de viitor are, Mihai Alex Coman a indicat un turneu important chiar în perioada următoare şi ne-a spus şi care sunt obiectivele lui din 2019, subliniind ideea că se simte mai bine când joacă la simplu.

„În 2019 îmi doresc să câştig campionatele individuale europene şi mastersul. Măcar la două turnee internaţionale de categoria I trebuie să ajung şi vreau să fac rezultate foarte bune la primele ITF-uri la care o să merg. Mi-am făcut calendarul competiţional, ştiu unde o să merg în curând. Primul turneu va fi în Rusia, la Moscova, este de caregoria I. Va debuta pe 28 decembrie şi îl voi termina în primele zile ale lui 2019. Aici vor concura primii opt jucători din Europa, din Top 10, iar eu sunt al doilea favorit, iar în Europa sunt pe locul 3. Este o presiune mai mare pe mine, am ceva emoţii, dar sunt constructive, aşa cred. Îmi place să joc mai mult la simplu, pentru că nu depind de nimeni, dar şi la dublu mă simt bine şi nu sunt supărăcios atunci când greşeşte partenerul meu. În România şi la internaţionale am jucat alături de David Manu, iar anul acesta am susţinut două finale de categoria I, una în Bulgaria şi una la noi, şi una de categoria a treia la Atena“, a punctat Mihai Alexandru Coman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS