20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSârbii au câştigat cu noroc

Sârbii au câştigat cu noroc

Pe o ploaie măruntă şi un frig pătrunzător, naționala Under 17 a României a pierdut, scor 0-1, partida de verificare susținută ieri, pe stadionul „Aripile“ din Craiova, în compania Serbiei U17. Oaspeții au marcat în minutul 80 prin Mihajlo Baic, care a profitat de o bâlbâială a portarului Alex Tătaru, la un corner executat de pe partea stângă, și a împins mingea de la un metru.
Acesta a fost primul test între cele două formații, a doua partidă de verificare fiind programată mâine, de la ora 11.00, tot pe „Aripile“.

România: Alex Tătaru – Mădălin Pascu, Denis Bolenyi, Alex Chilili, Ștefan Ștefanovic – Ovidiu Perianu, Constantin Grameni – Ianis Stoica, Ahmed Bani, Alexi Pitu – Luis Munteanu. În repriza secundă au mai intrat: Raul Opric – Andrei Iana, Alex Sima, Zoran Mitrov, Ianis Stoica, Botond Szondi, Toni Suciu, Marin Danciu, Vlad Mocioacă, Ştefan Marin. Selecționer: Daniel Mogoșanu.

Serbia: Lazar Slavkovic – Stefan Despotovski, Uros Drezgic, Luka Nikolic, Uros Blagojevic – Danilo Miladinovic, Ognjen Lukovic – Andrija Radulovic, Mitar Ergelas, Nikola Kolic – Mihajlo Baic. Au mai intrat: Andrej Kozul – Viktor Rogan, Luka Cvjeticanin, Luka Kljajic, Aleksandar Durasovic, Vukasin Bogdanovic, Veljko Kuzmanovic, Nikola Njamculovic. Selecționer: Milan Kuljic.

Au arbitrat: Alina Peșu – Daniela Constantinescu, Andrei Cosmin; Marius Bădoiu.

Naționala formată din juniori născuți în anul 2002 a întâlnit Serbia și în grupa de calificare din septembrie-octombrie, atunci când scorul a fost 2-2. Tricolorii U17 s-au calificat la Turul de Elită, ultima rundă înainte de EURO 2019, după ce au mai remizat cu Ungaria, 0-0, și au învins Lituania cu 4-0.
Adversarii de la Turul de Elită îi vom cunoaște pe 6 decembrie 2018, în urma tragerii la sorți de la Nyon. La turneul final găzduit de Irlanda, în mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc în cele opt grupe de la „Elită“, precum și cele mai bune șapte ocupante ale pozițiilor secunde.

Mogoşanu, mulţumit

Selecţionerul României Under 17, craioveanul Daniel Mogoşanu, s-a arătat mulţumit de modul cum s-au comportat tricolorii pe teren şi a regretat că nu l-a putut vedea la lucru şi pe Ştefan Baiaram, jucătorul Universităţii Craiova care s-a accidentat grav în meciul de sâmbătă, de la Liga Elitelor, cu CFR Cluj.

„A fost un joc de luptă, pe un teren greu, echilibrat, asta în ciuda faptului că nu am avut şase titulari, pe care nu i-am adus, pentru că obiectivul acestui stagiu a fost de a vedea cât mai mulţi jucători. Printre cei pe care i-aţi văzut s-au regăsit şi tineri care nu au mai fost convocaţi până acum, asta pentru că ne dorim să găsim soluţii pentru Turneul de Elită. Drept urmare, şi în jocul doi contra Serbiei veţi vedea că voi începe tot cu jucătorii care nu au mai fost la naţională sau au jucat foarte puţin, pentru a testa posibilităţile lor şi pentru a şti în continuare ce avem de făcut. Sunt mulţumit, pentru că rezultatul nu m-a interesat prea tare. Oricum, cred că o remiză era echitabilă, pentru că a fost un joc foarte echilibrat“, a spus Daniel Mogoşanu, pentru GdS.
„Din păcate, era un test util pentru Ştefan, vedeam posibilităţile lui, pentru că mi l-am dorit foarte tare. S-a accidentat în meciul cu CFR Cluj, la care am fost şi eu prezent, a suferit acea fractură de claviculă, şi astfel a ratat această acţiune. Îl aştept, pentru că mai am o acţiune în luna februarie, în care voi definitiva lotul pentru Turneul de Elită. Aştept cu nerăbdare tragerea la sorţi, suntem pregătiţi, formăm un grup omogen, puternic, şi ne vom bate pentru calificarea la Euro“, a completat selecţionerul României Under 17.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS