16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea până sâmbătă

Cum va fi vremea până sâmbătă

Meteorologii anunţă că joi, vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nordul şi în centrul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte, unde izolat va ploua, iar la altitudini, în general, de peste 1500 m trecător vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare mai ales în nordul Moldovei şi în zona montană înaltă unde vor fi viteze la rafală de 50…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade. La începutul zilei, izolat, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua când pe suprafeţe mici, în special în Carpaţii Orientali va ploua, iar la altitudini în general de peste 1500 m trecător vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a zilei pe crește, unde vor fi viteze la rafală de 50…70 km/h.

Vremea vineri şi sâmbătă

Vineri, vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața cu precădere în nordul și în centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Drobeta. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Pe arii restrânse va fi brumă în nordul și în centrul țării, iar în zonele joase de relief ceață.
Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, cu precădere în vestul, nordul și centrul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade la Timişoara. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-vestice, pe crestele montane, dar și pe litoral. Dimineața pe arii restrânse se va forma ceață în zonele joase de relief.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS