17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj12 milioane de euro, investite de CJ Dolj la Spitalul de Urgență Craiova

12 milioane de euro, investite de CJ Dolj la Spitalul de Urgență Craiova

Sănătatea este un domeniu prioritar pentru Consiliul Judeţean Dolj. O dovedesc investiţiile foarte mari pe care administraţia judeţeană le-a făcut în ultimii ani în acest sens. Conducerea CJ Dolj doreşte să se asigure că fondurile alocate pentru sănătate sunt bine gestionate şi în acest sens la final de an s-a organizat o vizită pentru a se vedea îndeaproape stadiul lucrărilor derulate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova cu finanţare asigurată din bugetul instituţiei – construirea noii clădiri pentru Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară, precum şi modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe. Alături de reprezentanţii conducerii executive a CJ Dolj, preşedintele Ion Prioteasa, vicepreşedintele Cosmin Vasile şi administratorul public Cosmin Durle, la vizita pe teren au mai participat membri ai echipelor de implementare a celor două proiecte, precum şi managerul SCJU Craiova, dr. Bogdan Fănuţă. Proiectele au o valoare cumulată de aproape 12 milioane de euro, iar prin acestea Consiliul Judeţean Dolj şi-a propus să contribuie în mod semnificativ la îmbunătăţirea condiţiilor necesare desfăşurării actului medical la unul dintre cele mai mari spitale din România.
,,Sunt două demersuri care vor avea un impact major, inclusiv la nivel regional, pentru că unul vine să reconfigureze complet cel mai aglomerat compartiment al spitalului, Unitatea de Primiri Urgențe, unde sunt tratate cazuri grave din Dolj și din toate județele învecinate, iar celălalt generează o structură de care întreaga Oltenie avea nevoie, o structură destinată pacienților cu afecțiuni cardiace.
La Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară vom marca, în curând, finalul primei etape a demersului nostru – crearea infrastructurii construite. Chiar în cursul acestei săptămâni, s-au încheiat și au fost recepționate lucrările la depozitul care asigură alimentarea cu gaze medicale, investiție pentru care finanțarea a provenit din bugetul Consiliului Județean. De asemenea, în ceea ce privește clădirea propriu-zisă a clinicii, ne mai despart câteva zile de momentul finalizării“, a spus Ion Prioteasa.
Această nouă structură va dispune de dotările necesare pentru a deveni funcțională în prima parte a anului viitor. Prin bugetul pentru 2017, au fost alocate aproximativ 2 milioane de euro pentru procurarea de aparatură medicală. Cea mai importantă componentă a acestui plan de achiziții derulate de către SCJU Craiova a reprezentat-o echipamentul pentru angiografie, care a fost deja instalat în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară și este pregătit pentru primele teste. Pentru dotarea completă a uneia dintre cele două săli de operații ale clinicii, au fost obținute în acest an fonduri printr-un proiect european în valoare totală de 1,5 milioane de euro, depus împreună cu SCJU Craiova și cu parteneri din Bulgaria. Şi în privinţa modernizării şi extinderii UPU s-au făcut progrese vizibile, suprafaţa destinată medicinei de urgenţă urmând sa crească de peste patru ori. Aici vin deja peste 130.000 de pacienţi pe an din întreaga regiune a Olteniei.
,,Proiectul prevede construirea a două noi corpuri de clădire. Pentru cel mai important dintre acestea – o construcție cu subsol, parter, etaj și o zonă de trecere către pasarela de legătură cu SCJU – structura este complet realizată și, în prezent, lucrările continuă la interior, la pavaje, plafoane și rețelele de instalații. Dintre dotările moderne cu care este prevăzută clădirea, a fost montat sistemul de transport pneumatic, prin intermediul căruia între diversele departamente vor putea fi expediate rapid medicamente și materiale medicale, probe destinate analizelor de laborator, rezultate și alte documente. Această investiție era absolut necesară, ținând cont de complexitatea acestui imobil, care cuprinde module de consultații pentru diferite specialități, bloc operator propriu, cu două săli pentru intervenții chirurgicale, laborator și chiar un modul educațional, pentru cursuri și conferințe“, a precizat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.
Investiția derulată la Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Craiova vizează modernizarea spațiilor existente, cu o suprafață de aproximativ 900 de metri pătrați, precum și extinderea cu două noi corpuri de clădire, având o suprafață desfășurată cumulată de aproape 2.800 de metri pătrați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS