16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Prinşi la volan sub influența băuturilor alcoolice

Dolj: Prinşi la volan sub influența băuturilor alcoolice

Lucrători ai Secției 5 Rurală Pielești au fost sesizați, ieri, prin S.N.U.A.U. 112, de un participant la traficul rutier, despre faptul că un autoturism a ieșit în decor pe DN 65, în comuna Pielești.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde l-au identificat pe F. Cristian, de 27 de ani, din Craiova, care a declarat verbal că în timp ce conducea un autoturism, din direcția Balș către Craiova, a adormit la volan, astfel că a pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în decor. Întrucât conducătorul auto emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o îmbibaţie alcoolică de 0,61 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Acestui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aseară, în jurul orei 22.30, lucrători din cadrul Poliției orașului Filiași, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat pe G. Laurenţiu, de 18 ani, din comuna Grozești, județul Mehedinți, în timp ce conducea, pe Aleea Unirii din Filiași, un autoturism având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pe perioada 20.10.2017 – 18.11.2017.
În urma verificării autoturismului s-a stabilit că nu este înmatriculat în circulație, numărul provizoriu montat pe acesta este fals fiind atribuit la data de 25.02.2013 unui alt autovehicul. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de  0,33 mg/l alcool în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal în cauză în conformitate cu prevederile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS