13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea de Apel a respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului "Steaua României"

Curtea de Apel a respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului „Steaua României”

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, astăzi, ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului „Steaua României”, decizia nefiind definitivă, informează Mediafax.

„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în interesul pârâţilor de intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, dată miercuri.

Laszlo Tokes a anunţat, în cursul lunii aprilie, că îl va da în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis, europarlamentarul acuzând faptul că retragerea Ordinului „Steaua României” s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

Klaus Iohannis a anunţat, pe 3 martie 2016, că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cel care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României.

Decoraţia i-a fost fost atribuită lui Laszlo Tokes în 2009 şi, în urma unor declaraţii, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a propus retragerea titlului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS