12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilmul "Youth", câștigătorul premiului Academiei Europene de Film

Filmul „Youth”, câștigătorul premiului Academiei Europene de Film

Filmul ‘Youth” în  regia italianului Paolo Sorrentino a fost desemnat sâmbătă, la Berlin cel mai bun film european, în cadrul celei de a 28-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Academy), cu lauri fiind încununați de asemenea și actorii Michael Caine și Charlotte Rampling, informează agenția France Presse.

În ‘Youth’, Paolo Sorrentino, care a mai câștigat pentru acest film și premiul pentru cel mai bun regizor, povestește o fabulă onirică și optimistă despre trecerea timpului, ajutat de trei glorii ale cinematografiei, Michael Caine, Harvey Keitel și Jane Fonda.

La ceremonia de sâmbătă a Academiei Europene de Film, britanicul Michael Caine a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea în filmul ‘Youth’ a rolului unui dirijor aflat la pensie.

Premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat actriței britanice Charlotte Rampling pentru rolul său din filmul ’45 de ani’ în regia lui Andrew Haigh. Ea a primit, de asemenea, un premiu pentru întreaga carieră.

Actorul austriac Christoph Waltz, apărut de curând pe afișul celui mai recent film cu James Bond — ‘Spectrum’—,a fost răsplătit pentru contribuția sa adusă la cinematografia mondială.

Academia Europeană de Film reunește aproximativ 3.000 de profesioniști de film. Aceasta a fost fondată în anul 1988, la Berlin, amintește AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS