17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Elitele“ de la CSU, victorii pe linie (galerie foto)

„Elitele“ de la CSU, victorii pe linie (galerie foto)

Sergiu Jurj (la minge) a pecetluit soarta partidei cu ardelenii de la Universitatea Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sergiu Jurj (la minge) a pecetluit soarta partidei cu ardelenii de la Universitatea Cluj (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a contabilizat o dublă victorie în faţa Universităţii Cluj, în etapa a 12-a de la Liga Elitelor.
La Under 19, alb-albaştrii lui Victor Naicu au jucat ieri pe stadionul „Depou“ şi s-au impus cu 2-0 în faţa „şepcilor roşii“, golurile fiind reuşite de Gianimu (’3), cu un şut puternic de la 25 de metri, şi Jurj, care a plasat o minge la colţul lung din interiorul careului mare (’30).
CSU U19: L. Popescu – Vlădoiu, Ivan, Drăghici, Luică – Hodea, Ciocoteală, Petre, Căpăţână – Geanimu, Jurj. Au mai intrat: Dică – Medrea, Andrei, Rodeanu.
„A fost un meci frumos, disputat, de luptă, cum numai la noi, la olteni, se vede. Cred că dacă suprafaţa de joc era mai bună, calitatea jocului era alta. Sunt mulţumit şi îi felicit pe băieţi că au învins liderul, este un rezultat bun pentru ei şi s-a cunoscut venirea la echipă a câtorva jucători născuţi în 1997, de la formaţia secundă. Mă bucur că ne-am luat revanşa pentru înfrângerea suferită în tur cu 4-0. Atunci a fost alt joc, eu doar ce preluasem echipă, dar între timp ne-am pus şi noi la punct“, a declarat Victor Naicu, pentru GdS.
În urma acestui succes în faţa liderului Universitatea Cluj, CSU Under 19 se regăseşte la jumătatea clasamentului din seria Vest, cu 16 puncte contabilizate.

Guşatu şi ai lui s-au impus în Ardeal

La rândul lor, jucătorii sub 17 ani ai CS Universitatea Craiova s-au impus cu 2-1 pe terenul celor de la Universitatea Cluj şi continuă să fie lideri în seria Vest, cu 30 de puncte. Golurile oltenilor au fost marcate de Bârzan şi Markovic.
Antrenorul Mugurel Guşatu a mizat în Ardeal pe următorii fotbalişti: Vlad – Constantinescu, Băloi, Borţa, Gunie – Buzan, Screciu, Ţoiu – Gârbiţă, Bârzan – Cârlig. Au mai intrat: Călăraşu, Markovic, Popescu.
Directorul tehnic al Centrului de copii şi juniori al CS Universitatea Craiova, Ciprian Urican, a comentat astfel, pentru GdS, cele două succese obţinute în faţa ardelenilor: „Am demonstrat încă o dată că proiectul nostru este viabil. Am avut la Under 19 jucători care evoluează pentru echipa a doua la Liga a III-a care sunt de vârsta celor de la Cluj şi dacă rămâneau să joace la Liga Elitelor cu siguranţă erau pe locul întâi. Pe noi ne interesează, în schimb, creşterea individuală a jucătorilor şi s-a văzut că băieţii noștri născuţi în 1997 evoluează la Liga a III-a. E mult mai multă experienţă dobândită, rezolvă mult mai bine fazele de joc şi, ca atare, am câştigat fără drept de apel.
În ceea ce priveşte grupa lui Mugurel Guşatu, pot spune că este una dintre cele mai bune ca nivel de selecţie din tot clubul, are foarte mulţi jucători foarte buni şi atunci e normal ca ei să facă diferenţa în competiţie. E o onoare pentru noi să terminăm pe locul întâi, dar să nu uităm că obiectivul nostru este să-i creştem individual pe aceşti copii, ca la un moment dat să poată să facă fiecare faţă la Liga I“.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0006

_DSC0008

_DSC0009

_DSC0010

_DSC0012_DSC0013

_DSC0014

_DSC0015

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0020

_DSC0023

_DSC0024

_DSC0026

_DSC0027

_DSC0028

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS