14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâteva zeci de case au fost distruse de uraganul Patricia

Câteva zeci de case au fost distruse de uraganul Patricia

Patricia, anunțat ca cel mai mare uragan din istoria măsurătorilor meteorologice și trecut sâmbătă în categoria furtunilor tropicale, a scutit în cele din urmă Mexicul, nefăcând deocamdată nicio victimă și provocând pagube minore, transmite duminică AFP.

Câteva zeci de case modeste din satul de pescari Chamela, aflat la 20 de kilometri de punctul de impact de pe coasta Pacificului, au fost distruse de uragan, însă cele circa 50 de familii care locuiau în ele fuseseră evacuate. Localnicii s-au întors sâmbătă în sat să își adune cele câteva lucruri rămase. Dacă sătenii din Chamela au pierdut aproape totul, restul regiunii a fost ocolit de uragan și nu s-au semnalat pagube.

Președintele Enrique Pena Nieto a ridicat avertizarea în statele Jalisco, Colima și Nayarit în cadrul unei vizite în zonă și a informat că pagubele sunt mai mici decât se” anticipase”. El a precizat că circa 3.500 de case au fost „parțial sau total afectate” de uragan și că la jumătate din cele 235.000 de persoane lipsite de electricitate curentul electric a fost restabilit.

Aeroporturile din regiune au fost redeschise, iar drumurile au fost curățate pentru a permite reluarea circulației.

Uraganul de categoria 5 a ajuns vineri seară în statul Jalisco de pe coasta mexicană spre Pacific.

Centrul american pentru uragane (NHC), cu sediul la Miami, a anunțat sâmbătă că Patricia a ajuns doar o furtună tropicală, iar vântul a scăzut la 55 de kilometri pe oră. Se așteaptă ca vântul să scadă în continuare în intensitate, pe măsură ce furtuna va avansa în interiorul Mexicului, încheie AFP.

Sursa: www.agerpres.ro

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS