14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii se grăbesc să ceară ajutor de căldură

Craiovenii se grăbesc să ceară ajutor de căldură

Craiovenii au venit să-și ridice cererile pentru ajutorul  de căldură (Foto: Maria Cernătescu)
Craiovenii au venit să-și ridice cererile pentru ajutorul
de căldură (Foto: Maria Cernătescu)

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței pe întreg sezonul rece, peste 100 de craioveni s-au grăbit să-și depună încă din primele zile solicitările la primărie, iar alte câteva zeci de beneficiari și-au ridicat cererile și declarațiile pe proprie răspundere.
Distribuirea cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei a început în data de 15.10.2015, dar cei mai mulți craioveni s-au prezentat la Biroul administrației locale, la începutul săptămânii, unde au și depus dosarul pentru obținerea ajutorului bănesc. „La acest moment (19.10. 2015 – n.r.), am înregistrat 116 cereri pentru obținerea ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei cu gaze, 22 de solicitări de la craiovenii care își încălzesc locuința cu lemne și opt cereri de la cetățenii care își încălzesc locuințele cu energie electrică. Vorbim aici de persoane fizice, dar au venit și reprezentanții asociațiilor de proprietari să ridice cererile și declarațiile. Reamintim că solicitanții au posibilitatea să depună aceste cereri până pe data de 20 noiembrie, dacă vor să beneficieze de aceste ajutoare pentru întreg sezonul rece, adică să prindă și luna noiembrie. Dacă pierd acest termen, pot depune aceste cereri până pe data de 20 a fiecărei luni pentru perioada rămasă din sezonul rece“, a precizat Ioana Stoian, directorul Direcției Administrație Publică și Asistență Socială din cadrul Primăriei Craiova.
Unii dintre reprezentanții asociațiilor de proprietari au ridicat și ei cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru a avea timp să strângă toate actele necesare completării dosarului. „Am venit să ridic cererile. Este multă alergătură. Noi, cei de la asociație, trebuie să mergem la Taxe și Impozite, să mergem la Administrația Fiscală, până ne aduc proprietarii toate documentele durează și nu vrem să piardă oamenii ajutorul“, a spus Ion Beznă, administratorul de la Asociația de proprietari nr. 5 Nicolae Titulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS