13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Agent de poliţie, urmărit penal pentru luare de mită

Vâlcea: Agent de poliţie, urmărit penal pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale față de un agent de poliție din cadrul Poliției municipiului Drăgășani – Formațiunea poliției rutiere pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu. Totodată, a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

Potrivit procurorilor, poliţistul Nuţu Constantin Tiberiu în timp ce exercita la data de 13 august atributiile de serviciu pe DN 64, pe raza comunei Prundeni, judeţul Vâlcea, a pretins si primit de la un conducător auto suma de 400 de lei pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională ca urmare a faptului că îl depistase circulând cu o viteză mai mare cu 50 km/ hfață de limita maximă legală admisă pentru sectorul respectiv de drum.
Totodată, s-a stabilit faptul că, la data de 19.10.2013, aflându-se în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza mun. Drăgășani, inculpatul a identificat în trafic un autovehicul care efectua transport de balast, fără a deține tichet de cântar, însă nu a dispus măsuri de sancționare contravențională conform prevederilor legale, sancțiuni care ar fi trebuit aplicate furnizorului, conducătorului auto și beneficiarului, sumă minimă a sancțiunilor care trebuiau aplicate fiind de 6.500 de lei.
În urma cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, la data de 30.09.2014, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul a furnizat unei persoane informaţii din bazele de date ale Ministerului Administraţiei şi Internelor referitoare la datele de identitate ale proprietarului unui autovehicul, la solicitarea acesteia, permiţând astfel accesul unei persoane neautorizate la astfel de informații nedestinate publicității, în scopul obținerii unor sume de bani sau alte foloase.
De asemenea, s-a stabilit și faptul că, în perioada octombrie 2013- noiembrie 2014, inculpatul a realizat operaţiuni comerciale, ca acte de comert, incompatibile cu funcția îndeplinită în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, de bani, bunuri ori alte foloase, prin aceea că a organizat și condus efectiv activitatea de achiziție și comercializare a unui număr de peste 1000 anvelope second hand.
Ieri, urmare a mandatelor emise de instanța de judecată și ordonanțelor de delegare emise de procuror, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza munipiului Drăgășani și două percheziții asupra autovehiculelor folosite de inculpat, fiind identificate bunuri și înscrisuri care prezintă interes pentru cauză.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a politistului cât si a altor persoane implicate în săvârșirea faptelor. În administrarea probatoriului s-a colaborat cu Serviciul Român de Informatii si s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS