13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu şi Olguţa joacă în Dosarele X la judecătorie

Mititelu şi Olguţa joacă în Dosarele X la judecătorie

Situaţie incredibilă ieri, la Judecătoria Craiova: în timp ce un complet de judecată încuviinţa executarea ordonanţei care aduce FCU Craiova pe „Oblemenco“, alt complet trebuia să se pronunţe asupra cererii de recuzare a executorului judecătoresc din acest caz. Adrian Mititelu vrea negocieri cu Olguţa Vasilescu.

Războiul judiciar dintre Adrian Mititelu şi primarul Lia Olguţa Vasilescu, pentru controlul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“, a ajuns ieri la cele mai înalte cote, în faţa magistraţilor de la Judecătoria Craiova. După cum se ştie, pe 15 octombrie Tribunalul Dolj a hotărât reintegrarea Fotbal Club U Craiova în complexul sportiv, până când justiţia va tranşa irevocabil procesul privind pretenţiile financiare ale clubului (trei milioane de euro) pentru modernizările făcute la stadion. Hotărârea (nr. 23/2013) este definitivă, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. În consecinţă, pe 16 octombrie, Biroul Executorului Judecătoresc (BEJ) Titi Balaci a depus la Judecătoria Craiova o cerere de încuviinţare a executării silite, pentru a pune ordonanţa în aplicare. Pe 17 octombrie, municipiul Craiova, prin primarul Lia Olguţa Vasilescu, a depus la aceeaşi instanţă o cerere de recuzare a BEJ Titi Balaci. Cele două dosare au ajuns la două complete de judecată diferite, care au decis să dea soluţiile în aceeaşi zi – 23 octombrie.

FCU şi CSU pe „Oblemenco“?

În primul dosar, Completul 23 a admis cererea formulată de BEJ Titi Balaci, a încuviinţat executarea silită şi a respins pe linie opoziţiile făcute de municipiul Craiova, Compania Naţională de Investiţii (CNI), precum şi cererile de intervenţie ale Club Sportiv U Craiova SA şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Dolj, încheierea fiind fără nici o cale de atac. În al doilea dosar, nu avem încă soluţia finală. Judecătorii au admis ieri o cerere privind „preschimbarea termenului de recomandare de la 29 octombrie la 23 octombrie“. Practic, termenul de judecată a fost decalat cu şase zile, dar nu avem încă soluţia. La această oră, Adrian Mititelu poate merge cu executorul Titi Balaci pentru a intra pe „Oblemenco“, însă este ţinut în şah de dosarul privind recuzarea executorului. Potrivit art. 652, alin. 2, din Codul de procedură civilă (CPC), „în caz de admitere a cererii de recuzare, încheierea va arăta în ce măsură actele îndeplinite de executorul judecătoresc urmează să fie păstrate“. Aşadar, dacă instanţa admite recuzarea cerută de primărie, actele îndeplinite de executorul Titi Balaci pot fi anulate, un nou termen în acest dosar fiind pe 25 octombrie. Între timp, încleştarea judiciară continuă cu alte procese. Pe 22 octombrie, municipiul Craiova, prin primarul Lia Olguţa Vasilescu, a iniţiat două noi acţiuni la Judecătoria Craiova: o cerere de ordonanţă preşedinţială şi o contestaţie la executarea silită. FCU Craiova a publicat ieri, pe site-ul clubului, un comunicat de presă în care anunţă că este dispusă să intre la negocieri cu primăria. U Craiova susţine că „va permite celuilalt club de fotbal care activează momentan în oraşul Craiova să îşi desfăşoare meciul programat pentru sâmbătă împotriva echipei FC Olt“ şi „îşi exprimă disponibilitatea pentru deschiderea unui dialog cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, în vederea ajungerii la un numitor comun ca şi celălalt club care activează momentan în Craiova să îşi desfăşoare meciurile pe stadionul «Ion Oblemenco»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS