14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA fi sau a nu fi pentru gazde

A fi sau a nu fi pentru gazde

Grupa A

Rusia – Portugalia

• Lisabona, stadion: „Da Luz“, ora 21.45 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Rusia: Ovicinikov – Evseev, Smertin, Saronov, Sennikov – Izmailov, Loskov, Aldonin, Alenicev – Bulikin, Sicev. Antrenor: Gheorghi Iartev.

Portugalia: Ricardo – P. Ferreira, F. Couto, Andrade, N. Valente – Figo, Costinha, Rui Costa, C. Ronaldo – Simao, Pauleta. Antrenor: Luis Felipe Scolari.

• Vor arbitra: T. Hauge – S. Holvik, O. Borgan (Norvegia).

Un al doilea pas gresit pentru selectionatele Rusiei si Portugaliei, astazi, pe „Da Luz“, le poate compromite definitiv sansele de a ramine la acest turneu final si dupa faza grupelor.

Daca infringerea rusilor in fata Spaniei era oarecum previzibila, esecul lusitanilor in meciul cu reprezentativa elena a socat, dar ingrijoratoare a fost si prestatia lui Figo si compania, nedemna de o gazda a unui turneu final si de o semifinalista a editiei precedente.

Scolari este nevoit sa opereze citeva modificari in echipa de baza, dar este greu de crezut ca va schimba complet „osatura“ echipei. Presa portugheza insista pentru titularizarea fundasului Benficai, Miguel, care ar juca pe terenul cu care este obisnuit, si a atacantului de la Tottenham, Helder Postiga. Antrenorul brazilian este totusi reticent in privinta acestor schimbari, bazate pe sentimente, invatind din greseala pe care a facut-o cu mijlocasul lui Porto, Maniche, in primul meci. Nuno Valente si C. Ronaldo ar putea fi noutatile din primul „unsprezece“ portughez, dar nu este exclusa folosirea unui al doilea virf de meserie, care va fi ales intre Nuno Gomes si Postiga.

Simao Sabrosa, mijlocasul Benficai, crede inca in sansa echipei sale de a accede in faza urmatoare: „Trebuie sa ridicam capetele si sa gindim pozitiv. Rusia a jucat bine contra Spaniei, dar noi sintem constienti ca avem echipa mai buna“.

Pentru estici este a doua confruntare consecutiva cu o echipa iberica si chiar daca au fost invinsi la debut de spanioli, jocul practicat le da sperante pentru un rezultat bun in seara aceasta. Inlocuitorul lui Mostovoi ar putea fi capitanul lui Lokomotiv Moscova, Dmitri Loskov, care nu a evoluat in prima partida.

Unul dintre cei doi „stranieri“ ramasi in lotul Rusiei, alaturi de Smertin, este Alenicev, campion al Europei cu Porto in urma cu trei saptamini. El va fi adversar, astazi, cu mai multi coechiperi de la echipa de club, dar este increzator intr-o victorie a Rusiei: „I-am vazut pe portughezi in meciurile de pregatire, cind au jucat destul de slab, dar tot nu ma asteptam sa piarda in fata Greciei. Pentru noi va fi mai greu, deoarece gazdele sint nevoite sa cistige si publicul va crea o presiune destul de mare asupra adversarului“.

Mostovoi a fost trimis acasa

Mijlocasul Aleksandr Mostovoi a fost exclus din lotul Rusiei dupa ce a adus critici vehemente, in presa spaniola, antrenorului Iartev, dupa meciul pierdut in fata Spaniei, scor 0-1. Mijlocasul de 35 de ani a afirmat ca infringerea a fost cauzata de programul extenuant de antrenamente la care i-a supus antrenorul Gheorgi Iartev pe componentii lotului in cantonamentul de la Vilamoura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS