16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfochioşcuri noi, cu cameră

Infochioşcuri noi, cu cameră

Aparatele vor fi supravegheate video, precum bancomatele, pentru a-i surprinde pe cei care încearcă să le vandalizeze. Ele iau locul infochioșcurilor vechi, devastate de craioveni

UTI a început marţi instalarea pe strada Unirii a trei infochioşcuri nou-nouţe, care le vor lua locul celor vechi, defecte şi devastate de craioveni.
„Deocamdată, echipa de la Bucureşti a venit să le monteze. Urmează să vină cei de la IT, pentru a le programa, iar în final să se pună la punct conexiunea wireless cu primăria. Abia apoi urmează să le predăm Primăriei Craiova“, a declarat Cristian Ignat, directorul UTI Oltenia.

Infochioșcurile  defecte, înlocuite pe banii UTI

Cele trei infochioşcuri instalate iniţial de UTI în 2007, ca parte din pachetul de lucrări intitulat „Piaţa Socio-Umană“ (care includea şi fântâna muzicală), au mers o vreme. Însă, primăria n-a vrut să încheie şi contract de service cu UTI, dar nici cu vreo altă companie. Drept urmare, cum nimeni nu s-a mai îngrijit de ele şi nu le-a actualizat bazele de date, la început infochioşcurile au oferit informaţii perimate, apoi s-au defectat unul câte unul.
De vreun an rămăseseră doar pe post de mobilier stradal. S-a întâmplat însă ca oraşul să fie vizitat luna trecută, chiar de Zilele Craiovei, de Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului de firme UTI. Când a văzut aparatele defecte pe care scria, totuşi, UTI, a dat dispoziţie ca acestea să fie înlocuite pe cheltuiala firmei.
Noile infochioşcuri, sosite cu câteva zile în urmă în Craiova, se anunţă mai performante. În plus, ele sunt dotate cu o cameră de luat vederi cu infraroşii, astfel încât, zi sau noapte, să-i poată surprinde în imagini pe cei care ar încerca să vandalizeze aceste aparate.
Cât despre încheierea unor contracte de service cu UTI (sau altă firmă…) pentru noile aparate, directorul zonal al acestei firme susţine că nu s-a luat încă o decizie în acest sens la nivelul Primăriei Craiova.
„Deocamdată, această problemă nu s-a luat în discuţie. Să punem la punct aceste aparate şi să le predăm primăriei, aceasta e prioritatea, apoi vom vedea“, a spus Cristian Ignat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII