16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Dumnezeu a fost gorjean!

Grigoraş: Dumnezeu a fost gorjean!

Condusă la Severin de FC Braşov, din minutul 68, Pandurii a întors rezultatul în ultimele zece minute ale partidei, obţinând o victorie în care nici antrenorul Petre Grigoraş nu mai credea.

Pandurii a evoluat modest în faţa unui adversar, FC Braşov, care nu şi-a propus prea multe pe terenul gorjenilor, ci doar să ţină echipa gazdă sub linia retrogradării. Până la urmă, oltenii şi-au atins scopul obţinând o victorie care îi saltă deasupra zonei retrogradării măcar pentru o etapă. Apatia ce se instalase pe teren după pauză a fost alungată de novicele Mihai Prodan, la a treia prezenţă la centru în Liga I, care a acordat două penaltiuri, câte unul de fiecare parte, pentru henţuri invizibile. Mai întâi, FC Braşov a deschis scorul prin Ilyeş (‘68), pentru ca Pintilii să transforme la fel de sigur de la punctul cu var cu şase minute înainte de expirarea timpului regulamentar (‘86). Nou-intratul Apostu a reuşit în al treilea minut de prelungiri să aducă victoria oltenilor cu o execuţie de excepţie, preluare în centrul careului, piruetă şi un şut la colţul lung. Tehnicianul Petre Grigoraş crede că gorjenii au câştigat cu multă şansă. „E o victorie poate pe undeva norocoasă pentru că Dumnezeu a fost gorjean şi am reuşit să întoarcem meciul după ce am fost conduşi. A fost un joc modest care, în mod normal, nu ar fi trebuit să ne pună mari probleme. Din păcate, s-a ajuns să fim în pericol la un moment dat să nu luăm nici un punct. Acea atmosferă destul de relaxată din jurul echipei nu a fost benefică şi cred că cei din Târgu Jiu o să-mi dea ascultare mai mult când o să spun asemenea lucruri”, a declarat Grigoraş.

Atitudinea pandurilor, pusă la zid de Condescu

Centralul Mihai Prodan, cel care a luat două decizii cel puţin discutabile, a primit clemenţă din partea tehnicianului Petre Grigoraş. „Au trecut timpurile în care eram extrem de agresiv şi la adresa arbitrilor. Arbitrii sunt oameni şi ei, pot greşi cum şi noi la cald poate spunem multe, dar mă ştiţi, eu nu comentez arbitrajul, indiferent că pierd sau câştig“, a spus Grigoraş.
Nici preşedintele pandurilor, Marin Condescu, nu i-a găsit nici o vină lui Prodan, singurii vinovaţi pentru tensiunea din final fiind fotbaliştii, care au tratat superficial prima parte. „Acesta e fotbalul. Mă bucur că am câştigat trei puncte. Arbitrajul a fost în nota obişnuită a arbitrajului românesc. Nu sunt vinovaţi arbitrii. De vină suntem noi, că am avut în prima repriză ocazia să valorificăm mai multe ocazii şi să ne desprindem, să ne facem meciul uşor, dar n-am făcut acest lucru. Deci nu arbitrajul este vinovat la meciul de astăzi, ci echipa noastră, care putea din prima repriză să rezolve meciul acesta. Dar e bine că s-a terminat cu bine şi s-a rezolvat şi în minutul 90. E o victorie muncită, dar puteam pleca şi învinşi din cauza atitudinii din prima repriză“, a comentat Condescu.

„Nu mă aşteptam să întoarcem rezultatul“

Petre Grigoraş a riscat foarte mult în minutele de final, alegând să evolueze în sistemul 3-4-3, însă i-a ieşit, Pandurii obţinând un succes în care nici măcar tehnicianul nu mai credea. „Meciul acesta se scurgea sincer spre un 0-0 pentru că nici adversarul nu ne-a pus probleme deloc. O echipă care a sperat să ne păstreze sub ei în clasament, dar a venit acea fază stupidă care posibil să fi fost penalti sau nu, nu ştiu. Trebuie să spun că am riscat total la 0-1, am jucat cu trei vârfuri centrale, cu trei fundaşi centrali. Până la urmă ne-a ieşit. Eu îmi pierd speranţa când jocul nu merge. Dacă jocul merge, indiferent de rezultatul de pe tabelă, am încredere că până la sfârşit se poate rezolva situaţia. Din păcate, jocul nu-mi dădea mari speranţe. Intrasem
într-un joc cu mingi aruncate şi noi suntem echipă care nu excelează prin forţă, gabarit. S-a abuzat de lucrurile astea şi speranţele erau mici la un moment dat şi poate nu mă aşteptam să întoarcem rezultatul. Să egalăm poate, dar nu să întoarcem rezultatul“, a mai declarat Grigoraş. După ce Pandurii a beneficiat de ajutor divin, Grigoraş îşi atenţionează elevii că este improbabil ca situaţia să se mai repete. „Scopul, până la urmă, scuză mijloacele şi trebuie să ne bucurăm pentru cele trei puncte puse în joc, trei puncte foarte, foarte importante, dar sunt convins că dacă vom evolua în continuare aşa, istoria nu se va mai repeta“, a afirmat Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS