13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBolnavii de la Spitalul TBC tremură de frig

Bolnavii de la Spitalul TBC tremură de frig

Peste 200 de bolnavi TBC, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Drobeta Turnu Severin, tremură în saloane. Spitalul nu are căldură deoarece lucrările la centrală nu au fost finalizate de firma care a început reparaţiile.

Spitalul de Boli Infecţioase din Drobeta Turnu Severin nu are căldură din cauză că firma care ar fi trebuit să termine lucrările la centrala de încălzire a unităţii spitaliceşti a lăsat totul de izbelişte. Spitalul de Boli Infecţioase din Drobeta Turnu Severin este singurul din judeţul Mehedinţi, iar aici vin zilnic zeci de oameni să se trateze. Ziua sunt 4-5 grade în saloane, însă noaptea bolnavii sunt nevoiţi să îndure temperaturi sub zero grade.
Îmbrăcaţi cu foarte multe haine, pacienţii sunt nevoiţi să îndure gerul.
„Este foarte frig, iar caloriferele sunt reci. Centrala nu funcţionează. Medicii tremură şi ei“, a spus Gheorghe Firu, pacient la TBC.
Prefectul judeţului Mehedinţi a dat garanţii vineri că îl va aduce pe constructor să finalizate lucrarea, dându-i termen patru zile.
„Nu este posibil ca bolnavii de TBC să stea în frig, la temperaturi sub zero grade noaptea, pentru că firma care ar fi trebuit să finalizeze lucrările la centrală nu a făcut mai nimic. O să îi aduc aici şi le dau termen patru zile să pună totul la punct şi să dea căldură în spital“, a declarat Ion Mîţu, prefectul de Mehedinţi.
Iniţial, medicii nu au dorit să vorbească despre această situaţie. „Vă rog să mă lăsaţi în pace. Am spus destul, să mai spună şi alţii“, a declarat şefa de tură.
Până la urmă, medicii de la Spitalul TBC au spus că soluţia nu este în mâinile lor şi că nu pot folosi nici radiatoare, pentru a nu se produce un scurtcircuit.
„În spital este foarte frig, dar cel mai mult suferă pacienţii care au nevoie de căldură. Lucrările la centrală nu sunt finalizate, iar cu radiatoare nu avem voie. Avem în jur de 75 de pacienţi internaţi, dar la tratament vin în jur de 200. În oraş este căldură de la mijlocul lunii, dar noi nu avem pentru că nu merge centrala“, a spus un medic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU