16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Dacă broccoli se taie în cuburi, ele dau un plus de savoare supei făcute în casă. Dacă se taie în felii subţiri, pot fi adăugate la un amestec de legume prăjite.
– Pentru realizarea unui caramel perfect, se pun câteva picături de suc de lămâie în amestecul de apă şi zahăr.
– Lămâia, înainte de a fi tăiată felii pentru ceai, se opăreşte pentru a fi mai aromată.
– Pătrunjelul pentru supă nu se toacă, ci se taie foarte subţire.
– Dacă doriţi ca friptura să fie fragedă, nu o săraţi în timpul pregătirii, ci numai când este gata. Altfel, sarea poate forma o crustă tare, amară.
– Când reîncălziţi o friptură cu sos, adăugaţi o linguriţă de zahăr. Aceasta face ca sosul să capete o culoare plăcută.
– Cartofii fierţi în coajă se albesc dacă le adăugaţi puţin lapte dulce sau zeamă de lămâie.
– Adăugaţi sufleurilor şi clătitelor foarte puţină drojdie de bere. Aceasta le va afâna plăcut.
– Pentru ca rahatul folosit la prepararea checului să se împartă egal, daţi-l prin făină înainte de a-l pune în aluat.
– Pentru reuşita unui sos olandez, amestecaţi mai întâi uleiul, gălbenuşul de ou şi untul. Puneţi lămâia la urmă, pentru ca sosul să nu se taie.
– Varza şi gogonelele puse la murat trebuie vânturate zilnic, pentru a-şi păstra aroma şi gustul iniţiale.
– Ştrudelul cu mere devine mai aromat dacă se însiropează cu lichidul rezultat de la fierberea cojilor de mere în puţină apă cu zahăr (20 de minute).
– Usturoiul poate fi păstrat la frigider, gata mărunţit, dacă se acoperă cu ulei de măsline şi se pune într-un borcan.
– Icrele de mreană sunt toxice şi nu se consumă crude. Pot fi mâncate doar fierte sau prăjite.
– Supele-cremă sunt mai hrănitoare dacă se adaugă mai mult lapte decât zeama în care au fiert legumele şi dacă la masă se adaugă în farfurie o lingură de smântână, puţin unt sau brânză rasă.
– Şniţelul pane devine mai fraged dacă înainte cu o oră sau două de a-l prăji se unge cu oţet amestecat cu ulei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS