– Bicarbonatul de sodiu sau albuşurile bătute spumă pot substitui cu succes praful de copt. O jumătate de linguriţă de bicarbonat înlocuieşte 5 g praf de copt, iar două-trei albuşuri bătute spumă – un praf de copt
– Mierea întărită va redeveni lichidă dacă o puneţi într-un vas cu apă, pe aragaz, la foc mic, până se lichefiază.
– Prăjiturile se păstrează foarte bine mai mult timp puse într-o cutie, la congelator.
– Dacă foile de varză sunt tari, se opăresc cu apă fierbinte.
– Smântâna din reţete se poate înlocui cu lapte şi unt (de exemplu, la 250 g smântână puneţi 220 ml lapte şi trei linguri de unt).
– Ca laptele să nu dea în foc, puneţi în vasul în care fierbe o linguriţă.
– Pentru a scăpa de gustul artificial al laptelui praf, puneţi în el un strop de sare când îl pregătiţi.
– Maioneza se poate face şi fără ou, din lapte condensat (fără zahăr) şi ulei.
– O lingură de apă caldă pusă în maioneză, când este aproape gata, face să nu îşi piardă culoarea.
– Pentru ca boabele de orez să rămână întregi în pilaf, nu amestecaţi cu lingura, ci mişcaţi vasul cu totul
– Gogoşile vor deveni mai pufoase şi mai puţin unsuroase dacă la sfârşitul operaţiei de frământare a aluatului adăugaţi o linguriţă de oţet.
– Bananele în salata de fructe nu se vor înnegri dacă, imediat după ce au fost tăiate, le stropiţi cu suc de lămâie şi le presăraţi cu puţin zahăr pudră.
– Glazura de ciocolată pentru tort nu va crăpa la tăiere dacă la trei bucăţi de ciocolată se adaugă un ou întreg, se amestecă bine şi se întinde imediat.
– Dacă laptele dă în foc pe o plită electrică, presăraţi pe aceasta sare, ca să dispară mirosul neplăcut.
– Curăţarea merelor de coajă fără cuţit este posibilă dacă se ţin merele în apă fiartă aproximativ 50-60 de secunde. Apoi se scot şi se decojesc.
– Pregătirea merelor pentru copt: se scobesc la mijloc pentru scoaterea sâmburilor, se umplu cu stafide, zahăr sau mirodenii, iar deasupra se pune puţin unt. Exteriorul merelor se unge cu puţin ulei.
– Merele rase nu se vor înnegri dacă se amestecă cu puţin suc de lămâie. Aceeaşi metodă este recomandată şi pentru a evita oxidarea perelor şi a bananelor tăiate bucăţele.
– Brânza rasă nu se va lipi de răzătoare dacă aceasta se unge cu puţin ulei.
– Sosurile nu vor mai face cocoloaşe dacă puneţi în făină puţină sare.
Bine de ştiut…
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei

