25.6 C
Craiova
joi, 15 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinRulouri cu cârnaţi

Rulouri cu cârnaţi

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 lingură ulei de măsline, 2 cepe roşii tăiate pe jumătate şi tocate mărunt, 1 1/2 linguriţe de zahăr brun, 2 foi de aluat (parţial congelate), 1 ou bătut, 8 cârnaţi groşi, sos de tomate şi legume pentru garnitură, piper.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie pentru copt. Separat, încălziţi uleiul într-o tigaie, la temperatură medie. Căliţi ceapa, amestecând încontinuu, timp de 10 minute sau până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi zahărul. Continuaţi prepararea timp de 5 minute, până când zahărul se caramelizează. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi totul la răcit timp de câteva minute. Între timp, tăiaţi fiecare foaie de aluat în patru pătrate. Procedaţi cu fiecare pătrat de aluat după cum urmează: ungeţi o margine cu ou, întindeţi o lingură de ceapă caramelizată pe toată suprafaţa foii, apoi adăugaţi un cârnat. Rulaţi foaia de aluat în jurul cârnatului şi ungeţi din nou cu ou. Puneţi rulourile astfel preparate în tavă, crestaţi-le pe fiecare în parte şi presăraţi piper. Daţi totul la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când cârnaţii sunt prăjiţi şi aluatul se rumeneşte. Serviţi rulourile cu garnitură de legume şi sos de tomate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS