14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjManţog, scos basma curată

Manţog, scos basma curată

Serviciul de Medicină Legală Gorj a făcut public ieri la prânz rezultatul necropsiei bărbatului care a decedat marţi, în urma accidentului rutier produs de pedelistul Ionel Manţog, director economic în cadrul Complexului Energetic Turceni. Rezultatul necropsiei îl poate scăpa pe Ionel Manţog de acuzaţia de ucidere din culpă.

Legiştii gorjeni l-au scos basma curată pe pedelistul Ionel Manţog în ceea ce priveşte acuzaţia de ucidere din culpă. Cadavrul lui Constantin Frăţilă, de 57 de ani, a fost necropsiat ieri-dimineaţă. Potrivit doctoriţei Claudia Beldean, şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, în concluziile raportului de expertiză se arată că decesul bolnavului s-a produs ca urmare a unui infarct. De asemenea, medicii legişti au mai stabilit că nu există o legătură de cauzalitate între accidentul rutier şi decesul lui Constantin Frăţilă, care, în momentul producerii evenimentului rutier, era transportat la Târgu Jiu cu suspiciune de infarct. „Rezultatul necropsiei arată clar că infarctul este cauza decesului. Avea, într-adevăr, capul spart, dar nu există nici o legătură între deces şi accident. De asemenea, mai prezintă nişte coaste rupte, dar nici asta nu are legătură cu decesul. Nu am găsit sânge în plămâni. Moartea s-a produs în urma unui infarct, la circa 20 de minute după ce a fost adus la Urgenţe“, a declarat şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, Claudia Beldean. Marţi, Ionel Manţog a provocat un accident de circulaţie soldat cu o persoană decedată şi patru răniţi. Potrivit poliţiştilor, vinovat de producerea evenimentului rutier este Manţog, care a efectuat o depăşire neregulamentară şi a izbit în plin o ambulanţă care circula regulamentar.  

„Soţul meu îşi revenise, ar fi trăit“

În ambulanţa lovită de autoturismul lui Ionel Manţog se aflau şoferul, care este în afara oricărui pericol, un bolnav, care a decedat, soţia acestuia, internată în prezent la Secţia chirurgie a Spitalului din Târgu Jiu, şi un asistent medical, aflat în stare gravă la un spital din Bucureşti. Victoria Frăţilă, soţia bărbatului decedat, a declarat că soţului său i se făcuse rău, a fost trimis cu ambulanţa la Târgu Jiu, dar începuse să îşi revină şi ar fi fost salvat dacă ar fi ajuns la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Victoria Frăţilă, de 53 de ani, este de părere că impactul dintre autoturismul condus de Ionel Manţog şi ambulanţă i-a fost fatal soţului ei. „Soţul meu era un om sănătos, muncitor, nu avea probleme cu inima. I s-a făcut rău, a fost dus la spital şi îşi revenise în salvare. Dacă ajungeam la Târgu Jiu şi nu s-ar fi întâmplat accidentul, nu murea. Şi-a spart capul în accident. Avea sânge la cap, avea dinţi rupţi. Am văzut cu ochii mei. Ar fi avut şanse să trăiască dacă nu intra maşina aia în ambulanţă“, a spus Victoria Frăţilă. Femeia a suferit un traumatism cranian şi a fost rănită la un picior, o mână şi la coaste. Prezent la spital, ieri-dimineaţă, era şi Vasile Manţog, fratele politicianului gorjean. Acesta a declarat că a venit pentru a fi „omeneşte alături de soţia decedatului. Locuiesc în Motru, iar aceşti oameni stau pe lângă Motru. Îi vom ajuta cu înmormântarea. Fratele meu este la Bucureşti. Starea sa este stabilă. A fost dus acolo pentru investigaţii amănunţite“, a afirmat Vasile Manţog.

Starea asistentului de pe ambulanţă s-a înrăutăţit

Marţi seară, starea de sănătate a asistentului de pe ambulanţă, Dumitru Vâlceanu, de 59 de ani, s-a înrăutăţit, acesta fiind trimis de urgenţă la un spital din Bucureşti. Bărbatul, care are o fractură de bazin şi un traumatism cranio-cerebral, a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul din Târgu Jiu, dar medicii au considerat că trebuie trimis la Bucureşti. „Asistentul medical de pe ambulanţă, Dumitru Vâlceanu, a fost operat la Târgu Jiu, dar starea sa s-a înrăutăţit şi la ora 19.15 a fost trimis la Bucureşti. Sperăm să-şi revină. Lucrează de mai bine de 20 de ani la Ambulanţă. Acesta este primul accident rutier grav în care este implicată o salvare“, a declarat Jana Prejbeanu, directoarea Serviciului de Ambulanţă Gorj. Potrivit acesteia, autospeciala distrusă în accident este de tip B1/B2 şi valorează 300.000 de lei. „Întreaga valoare a autospecialei va fi primită de la societatea de asigurări şi ne vom achiziţiona altă maşină. Aceasta este de nefolosit, după ce fost distrusă. Aparatura din ambulanţă va fi trimisă la Bucureşti, la o firmă, care o va verifica, să vedem ce mai poate fi utilizat şi ce va trebui înlocuit“, a mai spus Jana Prejbeanu. Internaţi la Spitalul din Târgu Jiu se mai află doar soţia bolnavului decedat şi Pavel Curcă, şoferul ambulanţei făcute zob de maşina condusă de Manţog.

Cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală

Şeful de campanie al PD-L Gorj, Ionel Manţog, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. „A fost întocmit un dosar penal pe numele domnului Ionel Manţog. În acest dosar, Manţog este cercetat pentru vătămare corporală gravă din culpă şi pentru ucidere din culpă. Accidentul rutier a fost încadrat ca accident de muncă. Am trimis adresă la Serviciul de Medicină Legală Gorj, dar nu ne-au trimis încă rezultatul necropsiei. Dacă procurorul de caz va considera că este necesar, va cere o expertiză, care să clarifice condiţiile în care s-a produs decesul. Dar asta se va stabili după ce vom primi raportul“, a declarat Micaela Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Local Târgu Jiu.
Procurorul Cosmin Semenescu a încadrat ca accident de muncă evenimentul rutier petrecut marţi după-amiază în comuna gorjeană Câlnic şi a dispus anchetarea lui Ionel Manţog pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Manţog nu va mai fi şef de campanie la Gorj pentru turul doi al alegerilor

Ionel Manţog, şeful de campanie al PD-L Gorj, va fi înlocuit din funcţie din cauza stării sale de sănătate. Manţog este internat la Bucureşti, la Spitalul Militar. Starea sa este stabilă, însă el şi familia sa au dorit ca medicii din Bucureşti să îi facă un set de investigaţii amănunţite. Cosmin Popescu, preşedintele PD-L Gorj, a declarat ieri că Ionel Manţog va fi înlocuit din funcţia de  şef de campanie: „În ceea ce priveşte atribuţiile domnului Manţog ca şef de campanie pe Gorj a lui Traian Băsescu, ele vor fi preluate de mine şi de ceilalţi colegi din partid. Nu poate să mai fie şef de campanie fiindcă va mai rămâne internat la Bucureşti pentru o perioadă de timp. Până se va recupera, Ionel Manţog va sta departe de viaţa politică“. Ionel Manţog este în prezent director economic în cadrul Complexului Energetic Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII