6.8 C
Craiova
duminică, 21 decembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinUtil în bucătărie

Util în bucătărie

– Linguriţa cu care se ia dulceaţă din borcan trebuie să fie uscată, altfel, după una – două săptămâni, conţinutul borcanului se va zaharisi.
– Crema de zahăr ars este mult mai gustoasă dacă în compoziţie se adaugă o lingură de nes.
– Crema de ciocolată are un gust mai fin dacă ciocolata se topeşte în lapte, şi nu în apă.
– Fasolea uscată nu mai face gărgăriţe dacă în recipientul în care o păstraţi adăugaţi puţină cenuşă de lemn.
– Lămâile tăiate se pun cu faţa zemoasă pe o farfurie cu oţet. Ele rămân proaspete multă vreme, iar oţetul se aromează plăcut.
– Sarea de lămâie pusă în dulceaţă (un sfert de linguriţă) înainte ca acesta să fie luată de pe foc împiedică, şi ea, formarea mucegaiului.
– Făina cernută înainte de a fi folosită la prăjituri face aluatul mai pufos şi mai fraged.
– Laptele crud nu se pune la prins în oale smălţuite, ci în oale de pământ ars.
– Blatul de tort prea uscat se ţine înainte de însiropare într-un şervet umed.
– Praful de copt se răspândeşte uniform în aluatul de prăjituri dacă se cerne odată cu făina.
– Ceapa şi usturoiul tăiate, rămase de la prepararea mâncării, se păstrează excelent, fără să-şi piardă gustul şi să-şi împrăştie mirosul, dacă sunt ţinute într-un borcănel cu capac, la frigider.
– Nu aveţi pesmet pentru chiftele: tăvăliţi-le prin câteva alune sau nuci măcinate, amestecate cu puţină făină.
– Nu vă ajunge făina de prăjituri: dublaţi-o cu amidon de cartofi.
– Nu mai aveţi ou pentru uns prăjiturile: folosiţi lapte crud.
– Vi s-a tăiat maioneza? Scoateţi câteva linguri într-o ceşcuţă, amestecaţi-o cu lapte rece, apoi reintroduceţi-o în vasul iniţial. Adăugaţi şi câteva picături de oţet.
– Ficatul prăjit devine mai digerabil dacă se stropeşte cu câteva picături de lămâie sau de oţet.
– Batonul de vanilie se pisează mai uşor dacă se pun în piuliţă şi câteva bucăţi de zahăr.
– Un cartof crud aşezat în cutia cu pâine împiedică mucegăirea acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS