11.8 C
Craiova
luni, 10 noiembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinPariziene cu fondant cu mere

Pariziene cu fondant cu mere

Ingrediente:
Fondant: 200 g mere curăţate şi tăiate cubuleţe, 2 ouă, 20 g zahăr, 60 ml smântână, 1 plic zahăr vanilat, 15 g amidon, 50 g unt, 100 ml apă.
Aluat: 500 g făină, 20 g drojdie proaspătă sau 2 linguriţe drojdie uscată, 70 g zahăr, 260 ml lapte, 50 g unt, 1 ou, praf de sare, coaja de la o lămâie.
Mod de preparare: Punem merele pe foc împreună cu zahărul şi le caramelizăm (adică, după ce se evaporă toată apa pe care o lasă, se vor carameliza). Adăugăm 100 ml apă şi lăsăm pe foc până este absorbită. Mixăm merele până devin piure. Se pot pasa cu furculiţa pentru a se obţine o pastă omogenă. Separat se topeşte untul. Se răceşte şi se amestecă bine cu smântâna, ouăle, vanilia şi amidonul. Se adaugă piureul de mere şi se pune crema obţinută pe foc amestecând încontinuu până se îngroaşă. Se lasă să se răcească.
Aluatul se frământă amestecând întâi ingredientele lichide, apoi cele uscate. Se lasă la dospit două ore, după care se împarte în 8-14 biluţe. Acestea se întind în formă de dreptunghi, iar de la jumătate se taie aluatul fâşii. Se pune umplutura pe cealaltă parte şi se rulează cu fâşiile peste ea. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut încă 45 de minute. Se ung cu ou bătut cu puţin lapte, se presară fulgi de migdale sau nucă măcinată şi amestecată cu zahăr. Se poate pune coajă de portocală în oul cu lapte.
Se dau la cuptorul încins la 200 de grade timp de 15 minute.
Menţiuni: Aluatul se poate prepara în maşina de făcut pâine.
Timp de preparare: 4 ore.
Dificultate: redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS