14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminali prinsi dupa aproape sase ani

Criminali prinsi dupa aproape sase ani

•Trei persoane sint cercetate de politistii doljeni pentru comiterea unei crime in 1997 • Din locuinta victimei lipseau bani si alimente • Doua dintre persoanele cercetate erau deja in penitenciar, fiind condamnate pentru furt • Cei trei autori risca sa stea 25 de ani in spatele gratiilor

Ion Mitrache, de 72 de ani, din satul Catunu Jianca, comuna Leu, a fost ucis in noaptea de 25 martie 1997 de trei indivizi ramasi neidentificati pina in urma cu citeva zile.

Mitrache locuia singur, dar era gospodar si strinsese o avere impresionanta. Vestea ca detine bunuri de valoare s-a raspindit in toata comuna. Vecinii erau invidiosi si rivneau la bunurile lui.

In dimineata zilei de 26 martie, barbatul a fost gasit mort in locuinta sa. El prezenta multiple leziuni la nivelul capului, trupului si membrelor, iar din casa lipseau bani si alimente.

Pentru depistarea autorilor au fost audiate sute de persoane

Cercetarile politistilor si procurorilor la locul crimei au durat doua zile. „Am avut o raza mare din care trebuia sa ridicam urme biologice, papilare sau corpuri contondente folosite in momentul crimei. Am verificat sute de suspecti si am amprentat zeci de persoane din toate categoriile sociale -recidivisti sau fara antecedente penale“, a spus comisarul Constantin Petrescu, adjunctul sefului IJP Dolj.

Munca politistilor si procurorilor a fost migaloasa, dar cazul nu a fost inchis. In sedintele lunare de la Parchetul Craiova se discuta de fiecare data pe marginea acestui caz.

In urma cu citeva zile a fost amprentat, printre altii, Stoica Daniel Paul, de 29 de ani, din Craiova. Acesta plecase in urma cu citiva ani din Craiova si se stabilise in comuna Celaru, iar apoi in comuna Daneti, unde locuia fara forme legale.

Amprentele lui se potriveau cu cele de la locul crimei din Catunu Jianca. „Am introdus amprentele in sistemul AVIS si s-a stabilit ca amprentele de la Jianca ii apartin, in mod sigur, lui Stoica. L-am depistat pe teritoriul comunei Daneti, unde locuia fara forme legale“, a mai spus comisarul Constantin Petrescu.

Stoica Daniel Paul nu avea antecedente penale, dar era cunoscut ca un om violent. El fusese reclamat la Judecatoria Craiova pentru lovire si insulta.

Doi participanti erau deja in penitenciar

Citeva zile mai tirziu au fost identificati alti doi participanti la omorul batrinului: Marcel Ion, de 30 de ani, si Marin Ionel Raduica, de 22 de ani, ambii din comuna Celaru. Cei doi erau deja in penitenciar, fiind condamnati pentru furt. In momentul producerii crimei, Marin Raduica era minor.

Anchetatorii vor stabili gradul de participare a fiecarui retinut, din cei trei, la comiterea crimei.

Stoica Daniel Paul, Marcel Ion si Marin Raduica au fost retinuti pentru 30 de zile, fiind acuzati de omor si tilharie. Daca vor fi gasiti vinovati, cei trei risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 10 la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS