16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa sapte luni de la venirea pe lume a copilului, parintii nu pot spune daca au fata sau baiat

La sapte luni de la venirea pe lume a copilului, parintii nu pot spune daca au fata sau baiat

Cazul de la maternitatea Tirgu Carbunesti, cind medicii au confundat o fetita cu un baiat, nu a fost clarificat nici pina in prezent. In luna aprilie, Marioara Mangu, din Berlesti-Gorj, a nascut la Spitalul Tirgu Carbunesti. Sotii Mangu au fost anuntati ca au un baiat, iar la externare, mama a primit o fetita.

Au urmat o serie de teste la clinicile din Craiova si Bucuresti, care au demonstrat ca fetita apartine familiei Mangu. Desi au trecut sapte luni de atunci, parintii nu au nici un act din care sa reiasa sexul copilului. „Sotii Mangu nu si-au putut boteza nici pina acum copilul pentru ca nu au nici un act care sa-i ateste identitatea.

Dosarul s-a impotmolit undeva intre Politia Tirgu Jiu si Tirgu Carbunesti. Procedura de modificare trebuie sa treaca prin justitie si se pare ca dureaza foarte mult“, a spus Aristica Morosanu, directorul Spitalului Tirgu Carbunesti. Nici procesele care au urmat acestui scandal nu s-au terminat, ajungind pina la Curtea de Apel Craiova, unde medicii care au fost sanctionati si care au contestat masura au avut cistig de cauza. Conducerea spitalului a decis sa faca apel in anulare.

De asemenea, la mai mult de o jumatate de an de la intimplare, familia Mangu s-a decis sa actioneze in judecata cadrele medicale care au confundat sexul copilului si sa le ceara o despagubire de 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS