13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1,5 milioane de euro pentru piscicultura romaneasca

1,5 milioane de euro pentru piscicultura romaneasca

Pentru consolidarea capacitatii Romaniei de restructurare a sectorului piscicol si a acvaculturii, Uniunea Europeana va finanta un proiect de 1,3 milioane de euro. In plus fata de acest proiect, UE va finanta o componenta de investitii de 200.000 de euro pentru achizitionarea echipamentului de baza necesar administratiei piscicole in vederea derularii activitatii de control si inspectie.

O administrare eficienta a acestor fonduri depinde in Romania de existenta unei strategii pentru sectorul piscicol. Aceasta va crea un cadru unitar pentru functionarea si colaborarea institutiilor implicate in acest domeniu si va furniza baza legala pentru crearea unor noi structuri, cum ar fi Inspectia Nationala de Pescuit si Compania Nationala de Administrare a Fondului de Pescuit.

In acelasi timp, strategia va constitui baza pentru identificarea oportunitatilor de dezvoltare a pescuitului, acvaculturii si a pietei, precum si pentru conectarea institutiilor romanesti cu cele ale UE in ceea ce priveste schimbul de informatii si date.

Acest proiect va contribui la alinierea completa a legislatiei romanesti la acquis-ul comunitar, la proiectarea unei baze integrate de informatii, la revizuirea sistemului de autorizare si inregistrare, precum si la imbunatatirea sistemului de control.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS