17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDilema viceprimarului agronom

Dilema viceprimarului agronom

Inginer agronom de meserie, viceprimarul Dan Iordache nu stie cum sa le dea satenilor o veste nu tocmai imbucuratoare: pentru ca nu s-a putut incheia o intelegere intre judete, o parte din localnici urmeaza sa fie improprietariti la… 120 km distanta de Grecesti

Comuna Grecesti nu se afla printre localitatile fruntase la acordarea titlurilor de proprietate, conform Legii 18/1991 si Legii 1/2000. Motivele sint diverse, dar principala cauza a intirzierii o constituie… lipsa terenului.

„O parte din pamintul comunei noastre a trecut, in perioada comunista, la IAS Timna – judetul Mehedinti. Ca sa le dam oamenilor macar actiuni acolo, ar fi trebuit ca Doljul sa incheie o conventie cu Mehedintiul. Dar o astfel de conventie nu s-a incheiat pina la urma“, a precizat viceprimarul comunei, Dan Iordache.

Alesii Grecestiului au cautat atunci sprijin la mai-marii judetului pentru a se gasi o alta solutie, caci taranii trebuia cumva impropietariti. Solutia a fost una demna de cartea recordurilor.

„Ne-au dat teren la IAS Brabova si la IAS Macesu, adica la vreo 100-120 de kilometri departare. Si asta n-ar fi nimic, dar o parte din terenuri sint degradate, pline de maracini. Insa, Agentia Domeniilor Statului ne obliga sa acceptam aceasta varianta, iar eu nu stiu cum sa le dau satenilor aceasta veste, caci nu le-am spus pina acum celor care urmeaza sa fie improprietariti“, povesteste, vadit incurcat, viceprimarul Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS