10.1 C
Craiova
vineri, 7 noiembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Cartofi ţărăneşti

Ingrediente: 8 cartofi, 1 ceapă mare, un ardei roşu, 1-2 ouă, 2-5 linguri de ulei, pătrunjel, paprika, sare, piper, sos, pulpe de pui.
Mod de preparare: Cartofii se spală, se fierb în coajă, după care se taie. Ceapa se prăjeşte în 3 linguri de ulei până se înmoaie. Se adaugă ardeiul roşu tocat mărunt, paprika şi ouăle şi se amestecă bine. Se toarnă peste cartofii fierţi şi tăiaţi într-un castron. Pulpele de pui, condimentate cu piper, paprika, vegeta, rozmarin se dau la cuptor 35-40 de minute, acoperite bine cu o folie de aluminiu. Când sunt aproape gata, se pun trei linguri de apă, o lingură de ulei şi se mai lasă câteva minute, după care se servesc împreună cu cartofii.

Chec cu afine

Ingrediente: 175 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1/2 linguriţă sare, 230 g unt moale, 230 g zahăr, 1/4 linguriţă esenţă vanilie, 2 ouă mari, 2 cupe de afine.
Mod de preparare: Făina şi praful de copt se amestecă. Untul, zahărul şi vanilia se bat până când compoziţia devine pufoasă, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, şi se bate bine, apoi se adaugă făina. Afinele spălate şi uscate se dau prin făină. Se pune compoziţia în tava tapetată şi deasupra se aşază afinele. Se coace la 180 de grade Celsius, în cuptorul încălzit din timp. După ce se scoate, se lasă zece minute să se răcească şi abia apoi se scoate din tavă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS