16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞefii minerilor olteni, în Las Vegas

Şefii minerilor olteni, în Las Vegas

O delegaţie formată din şase persoane din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) a participat, în luna septembrie, la o expoziţie care s-a desfăşurat în Las Vegas.
Delegaţia a fost formată din şefi ai exploatărilor miniere. Potrivit purtătorului de cuvânt al SNLO, Doru Strâmbulescu, deplasarea a durat zece zile.
Acesta a afirmat că participarea delegaţiei minerilor olteni a fost făcută în urma unei invitaţii primite de la Ministerul Economiei şi Comerţului, însă nu a precizat costurile acestei deplasări şi nici numele persoanelor care au fost în Las Vegas: „A fost o invitaţie primită de la Ministerul Economiei şi Comerţului pentru a participa la această expoziţie de utilaj minier, care este cea mai mare din lume. Deplasarea s-a desfăşurat pe parcursul a zece zile. A fost o delegaţie mai mare din care au făcut parte reprezentanţi din partea tuturor societăţilor de minerit din ţară. Nu pot să spun cât a costat, pentru că nu am avut cu cine să iau legătura“.
Acest motiv a fost invocat de purtătorul de cuvânt timp de o săptămână, perioadă în care am încercat să aflăm costurile acestei deplasări şi persoanele participante.
Nu este pentru prima dată când SNLO dă dovadă de lipsă de transparenţă în privinţa modului de cheltuire a fondurilor unităţii.

Davidoiu a renunţat să mai meargă

Directorul general al SNLO, Eugen Davidoiu, a spus că el ar fi trebuit să se afle în fruntea delegaţiei minerilor olteni, dar nu a mai mers pentru că deplasarea a durat foarte mult: „Eu am iniţiat mandatul în Consiliul de Administraţie şi trebuia să merg în această delegaţie, dar am renunţat. Ştiu că în această delegaţie au fost directori şi ingineri-şefi din cadrul subunităţilor. Costurile deplasării au fost plătite de SNLO, dar nu a fost o sumă exorbitantă, pentru că s-au plătit doar costurile de transport, de cazare şi de masă. Nu pot să spun cât a costat“.  
Deplasarea în Las Vegas s-a desfăşurat într-o perioadă în care SNLO se confruntă cu mari probleme financiare, fiind în blocaj financiar. Societatea are de plătit peste 210 milioane de lei către furnizori, dar şi de primit o sumă de 300 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS