16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNemţii ne dau cu populismul în cap

Nemţii ne dau cu populismul în cap

Vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Kastner, a acuzat guvernul României şi parlamentul de populism, referindu-se la majorarea salariilor pentru profesori.

Prezentă ieri la Cluj, Kastner a afirmat că măririle de salariu ar trebui decise după alegeri, în urma unor calcule precise, într-un climat de calm. „Consider că tot ce s-a întâmplat este populism. Promisiunile, dacă se fac, sunt populiste, pentru că dacă poţi plăti poţi promite, dacă nu poţi plăti, nu poţi promite. Dacă profesorilor li s-a promis 50%, este normal că şi celelalte categorii, cum este administraţia, vor să primească măriri de salariu, dar sunt de părere că este greşit. Acest lucru trebuie făcut după alegeri, în linişte şi după o bună analiză“, a declarat Kastner, potrivit NewsIn.

Vicepreşedintele Bundestagului a amintit că în Germania există o lege care reglementează relaţiile contractuale, respectiv contractul colectiv de muncă, dar şi contractul pe ramură.

„Când expiră acest contract, el este renegociat. Atunci, sindicatele şi patronatele negociază acest contract şi politica este ţinută la depărtare“, a mai spus Kastner, adăugând că sistemul german nu este neapărat cel mai bun, însă există în ţara noastră o nevoie de a regla relaţiile în domeniul politicilor salariale. Vicepreşedinta Bundestagului a mai atras atenţia asupra faptului că promisiunile populiste nu duc doar la probleme economice, ci şi la pierderea încrederii electoratului în politicieni. „Trebuie introdusă o structură pentru a nu ajunge la situaţii precum cea de acum, unde sunt făcute promisiuni populiste, care, ulterior, cel mai probabil nu pot fi realizate şi duc la o nouă pierdere a încrederii alegătorilor în clasa politică“, a mai afirmat Kastner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII